2018. március 3., szombat

IJESZTŐ, AMI CZEGLÉDI CSABÁVAL TÖRTÉNIK!

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2018.03.03.


Czeglédy Csaba MSZP-s politikust költségvetési csalással vádolják, de az ügy bűzlik a politikai ráhatástól.

Nincs módomban információ hiányában felülbírálni azt, amit az igazságszolgáltatás állít az MSZP önkormányzati képviselőjének, Czeglédy Csabának az ügyében. Csak sejtem, hogy itt valami nagyon bűzlik.

Czeglédyt költségvetési csalással vádolják, 6 milliárd forint értékben. A nyomozás eddigi ideje alatt nem foglaltak le bizonyítékként pénzt. Czeglédyt az esküvője előtt pár nappal csukták le és csütörtökig házi őrizetben is volt. Onnan azért szabadult, mert képviselő-jelöltként összegyűlt a megfelelő mennyiségű ajánlás a számára, így indulhat a választásokon és mentelmi jogot kapott. De ez csak rövid szabadlábbal ért fel. Ugyanis a Csongrád megyei főügyészség kérésére Polt Péter kezdeményezte Czeglédy mentelmi jogának a feloldását, amit a Nemzeti Választási Bizottság jóvá is hagyott. Így Czeglédy mehet vissza az előzetes letartóztatásba.

Abba az előzetes letartóztatásba, amelyet akkor kérhet az ügyészség, ha fennáll a szökés, a bizonyítékok eltüntetésének, vagy az összejátszásnak a veszélye. Esetünkben 8 hónapos nyomozás után és a képviselő-jelöltség mellett nem valószínű, hogy ez a veszély fennáll. Czeglédy maga nyilatkozott arról, hogy nem hagyja el az országot.
A helyzet az, hogy Czeglédy ügye politikai ügy, ezért kéne az ügyészségnek is minden tőle telhetőt megtenni a látszat elkerüléséért, hogy koncepciós módon járnak el ebben az ügyben.

De nem ezt láthatjuk. A Fidesz már ősszel elfogadott a parlamentben egy határozati javaslatot, amely előre, még a vádemelés előtt nyilvánította bűnösnek Czeglédy Csabát. Az önkormányzati képviselő sorozatban nyeri a pereket azok ellen a kormányzati médiatermékek ellen, amelyek azt állítják, ezres nagyságrendű a megkárosítottak száma. Miközben az derült ki, maximum 100 főről lehet szó, és őket is csak azért nem fizették ki Czeglédyék, mert a NAV befagyasztotta a számlájukat, miután Czeglédyt letartóztatták.

Hogy lehet, hogy mentelmi joga megkapása után lényegében 24 óra múlva már a NAV nyomozói várják a lakásán, hogy a mostani eljárásra hivatkozva, de egy másik bűncselekmény, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás miatt vegyék újra őrizetbe? Miközben a feltehetően maffia kapcsolatokkal rendelkező, egy ember életét közúti balesetben kioltó M. Richárd előbb házi őrizetbe, majd ennek megsértése után került csak előzetes letartoztatásba, ahonnan rossz egészségügyi állapota miatt elengedték.

Tehát bűzlik ez az ügy a politikai ráhatástól, az igazságszolgáltatás manipulálásától, és még akkor is bűzlik, ha kiderül, Czeglédy valóban követett el törvénytelenségeket.

Ezt pedig nem lenne szabad némán tűrni és nézni.

Mert, ha az lenne igaz, hogy a vádak nagy része alaptalan, akkor az azt jelenti, hogy politikai okokból tönkreteheti a Fidesz ma egy ember életét Magyarországon az igazságszolgáltatás felhasználásával
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.