2018. március 12., hétfő

ITT EGY JÓ HÍR: 15 EZER FORINT HELYETT INGYEN ADJÁK, BÁRKI FRISSÍTHET MAJD AZ ÚJ WINDOWSRA

HVG ONLINE - TECH
Szerző: hvg.hu
2018.03.12.


A főként olcsóbb, lassabb gépekre szánt új operációs rendszerről eddig úgy hírlett, némi pénzért lesz csak elérhető. A Microsoft alelnöke most eloszlatta a kételyeket: egy fillért sem kérnek a Windows 10 S-ért.

A Windows 10 debütálásával egyfajta búcsú is kezdetét vette, hiszen a Microsoft röviddel a platform élesítését követően világossá tette, minként képzeli el a rendszer jövőjét: nem új verziókkal jelentkeznek majd bizonyos időközönként, hanem a már meglévő kiadást fogják továbbfejleszteni, évente két nagy update formájában. Ebben az értelemben tehát nem a Windows 10 az utolsó nagy Windows-verzió. Az új taktika lényege, hogy a Microsoft folyamatosan naprakészen tartott szoftverként képzeli el az operációs rendszert, amelyet várhatóan márciusban és szeptemberben kiadott frissítésekkel kívánnak majd jobbá faragni, egyúttal új funkciókkal is bővítve azt.

A tavaly bemutatott Windows 10 S is igazodik ehhez az elképzeléshez, amivel nem mellesleg a pénztárcabarát Chromebooknak igyekszik alávágni a Microsoft. A szoftvert épp ezért sem nevezhetjük 11-esnek Windowsnak, hiszen sokkal inkább egy áramvonalasított Windows 10-ről van szó. A technikai részletek viszonylag régóta ismerhetők, a frissítésre vonatkozó árképzésről mindeddig viszont felemás hírek jelentek meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.