2018. március 11., vasárnap

KARÁCSONY NEM OSZTANA LAPOT PÁRTPOLITIKUSOKNAK A KORMÁNYÁBAN

INDEX
Szerző: DULL SZABOLCS
2018.03.11. 


Árnyékkormányt hirdetett az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje vasárnap. Karácsony Gergely azt mondta, koalíciós kormányzásra készül a demokratikus pártokkal, de a legfontosabb posztokat már most kiosztotta. Meglepő a névsor, mert nincs köztük egyetlen pártpolitikus sem.

Az embereket szolgává tevő, uralkodó kormány helyett ez az embereket szolgáló kormány lesz.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje így indította vasárnap délelőtt az árnyékkormányba bemutatását.

Árnyékkormányt akkor állítanak, ha a kutatások és a kampány dinamikája megkívánja, hogy egy párt megmutassa, hogy az egyes szakterületeken ki és milyen módon változtatna. Az MSZP-Párbeszéd ugyan elég messze van a kutatások szerint ettől a pozíciótól, és nagy szakpolitikai vitákra sem számíthatunk miniszterek és árnyékminiszterek között, Karácsony Gergely mégis bemutatta most azokat a "társait", akikkel rendbe hozná "az elmúlt 8 év hibáit".

"Akiket bemutatok: nem függetlenek és technokraták - abban az értelemben, hogy amit meg akarnak változtatni, világos értékek mentén tennék" - mondta Karácsony, aki szerint vissza akarják adni a szakértelem becsületét, "nem gondoljuk, hogy az bolsevik trükk".

Karácsony azt mondta, hogy koalíciós kormányzásra készül, "a demokratikus pártok mindegyikével" együttműködve képzeli el az ország irányítását. Ezért most nem is teljes kormánynévsort hirdetett, "a leendő miniszterek fele mondja most el, mit szeretne a saját területén"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.