2018. március 16., péntek

KÓSA LAJOS RAGASZKODOTT A 800 MILLIÓS AJÁNDÉKHOZ

MAGYAR NEMZET ONLINE
Szerző: TREMMEL MÁRK
2018.03.16.


Kósa Lajos ragaszkodott hozzá: készüljön egy olyan közokirat, hogy édesanyjának 800 millió forintnak megfelelő eurót ajándékoz egy csengeri asszony – erről beszélt a Magyar Nemzetnek az ajándékozó közeli hozzátartozója, aki ismeri az ügy részleteit. Ez azért is figyelemre méltó, mert a fideszes politikus többször is azt állította: önzetlenségből, a közjó érdekében segített az állítólag mesés vagyont öröklő nőnek, hogy a pénz megfelelő helyre kerüljön, és ebben semmiféle személyes haszonszerzés nem motiválta. A rokon szerint ugyanakkor Kósa Lajos kifejezetten kérte, hogy ne hozzá, hanem édesanyja számlájára érkezzen 2,6 millió euró. A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter korábban azzal is védekezett, hogy ő alig ismeri a nőt, aki – közokiratba foglalt dokumentum szerint – megbízta, hogy kezeljen egy 1300 milliárd forintos vagyont.

Ehhez képest Kósa Lajoson kívül a politikus több ismerőse is üzleti kapcsolatba került a milliárdos vagyon állítólagos örökösével, Szabó Gábornéval. Az asszony rokona elmondta, az Észak-atlanti Pénzügyi Befektető Kft. egyik tulajdonosa Szabó Gáborné mellett Orendi Mihály, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, aki a Magyar Országos Korcsolyázószövetségnek az ügyvezetője – ennek pedig az elnöke Kósa Lajos. A kft.-ben érdekelt volt Fiák István is, a politikus jóbarátja, aki a korcsolyaszövetség elnökségi tagja.

Orendi Mihály a HVG.hu-nak nyilatkozott az üzletről, hangsúlyozva, Kósa Lajosnak az égvilágon semmi köze nem volt ahhoz, hogy ő beszállt a vállalkozásba (amelyben mostanáig érdekeltsége van). Kifejtette ugyanakkor, hogy ő is az állítólagos örökség hírére érkezett, hogy sok százmilliós északkelet-magyarországi (sport)fejlesztéseket hajtsanak végre. Mindebből semmi sem lett, mint ahogy a mesés pénzről sem lehet tudni túl sokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.