2018. március 20., kedd

MIÉRT JÓ KATARBAN ÉLNI?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.03.20.


A szakállas viccel élve rögtön vissza is lehetne kérdezni: Miért, jó? Nos, a mai poszt alapján vannak bőven előnyei az ottani életnek. Ráadásul a mai válogatás annyiból is kilóg a Tíz dolog-sorozat többi része közül, hogy nem egy ember, hanem az ottani egyik magyar közösség tagjainak közös gyűjtése (és a képeket is ők küldték, amit köszönök). Lássuk tehát, miért szeretnek a Katarban élő magyarok – Katarban élni!




„#1 Tengerpart és sivatag, szórakozás


Szinte egész évben süt a nap, ennek köszönhetően jól indul a napunk. Szeretünk a sivatagban kirándulni, fürdeni a tengerben, húst sütögetni a parton, „dűnézni” a homokbuckákon.

Csodálatos a mangrove erdőben kajakozni vagy egy fárasztó nap után leugrani evezni, úszni a ház előtti öbölben, és ki hajózni egy BBQ hajós bulira. A tengervíz hőmérséklete 17 C° és 36 C° között változik egy éven belül, így többségében kedvező a vízi sportoknak és a fürdőzésnek.

Néhány szórakozóhely a tengerparton van, ahol a szezonban igazán jól esik mezítláb a beach partykon a homokban bulizni. Más helyek happy hours, vagy ladies night akciókkal (ingyenes, vagy kedvezményes italokkal) csábítják a hölgyeket, többen fejből tudják, mely napokon, hova lehet menni.

Mindenütt pálmafák vannak és körbevesz a tenger. A felhőkarcolók látványa, csodálatos épületek, a régi stílusban újjáépített Souq Waqif piac, a Katara Kulturális Falu mind szépek.

A The Pearl egy mesterségesen épített sziget melynek lakótornyinak többsége tengeri, vagy kikötői öblös kilátással és saját úszómedencékkel rendelkeznek, bizonyos tornyokból, házakból a tenger közvetlenül is elérhető. Ezen területek tisztaságára sok munkás felügyel. Hajléktalanokat nem lehet látni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.