2018. március 26., hétfő

MILYEN REMÉNYTELEN HELYZET AZ, AHOL A NYOLC ÉVES GYEREK RAJZOLÁS KÖZBEN AZT ISMÉTELGETI, HOGY STOPSOROS?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2018.03.26.


...Milyen jelene és jövője van egy olyan országnak, ahol a nyolc éves, (hátrányos helyzetű) gyerek rajzolás közben, öntudatlanul azt ismételgeti, hogy stopsoros? Ahol a nyolc éves gyerek tudja, hogy a fekete bőrszínű embert onnan lehet megismerni, hogy bánt minket. Ahol az a gyerek azt is tudni véli, hogy Orbán Viktor szava maga a megkérdőjelezhetetlen igazság. És egyáltalán: ahol még a nyolc éves gyerek is tudja, ki az az Orbán Viktor, akinek minden szava aranyköpet, mert megmondta a tévé.

Ha van az elmúlt nyolc éves fideszes – kormányzásnak alig nevezhető – ámokfutásnak megbocsáthatatlan bűne, az ez. A nap 24 órájában felelőtlenül szajkózott elmebaj, amelynek következményei ma még aligha felbecsülhetők, de a bűzös nyomai már most itt élnek velünk: 5-8-10 éves gyerekek már egymás között arról beszélnek, hogy Soros egy csúnya, gonosz ember, akitől félni kell. Ez nem állapot, ez maga a katasztrófa, és nagyon remélem, hogy ezúttal legalább nem kerül elő egyetlen 8 éves gyerek kedves szülője, nagyszülője sem, hogy megmagyarázza, miért van ez rendjén.

Az már önmagában tragédia, hogy ezeknek a gyerekeknek a szülei sem kérdőjelezik meg azt, amit a tévé mond (ennek számos oka van, nem célom általánosságban megvetni őket ezért), nem gondolkodnak, nem kételkednek, egyszerűen képtelenek szelektálni a rájuk zúduló hazugságok áradatából. Az viszont pláne tragédia, hogy meg sem próbálják megóvni, mert szinte lehetetlen megóvni (ennek is számos oka van) a gyerekeiket a közélet mocskától. Igen, az önmagában borzasztó, hogy a valódi információktól, a valóságtól elzárt komplett országrészek ivarérett lakossága rettegve gyűlölködik, vicsorog és sorosozva migránsozik, de az, hogy ártatlan gyerekek mindennapjaiban is ez köszön vissza, az gyalázat. Nem liberális gumicsont, nem demagógia, hanem az össznépi szellemi nyomor és pusztulás bizonyítéka.

Lehet, hogy nem én vagyok ennek a megmondhatója, de akkor mondják meg mások: mennyire normális az, hogy egy óvodás-iskolás gyerek fél, mert Orbán Viktor a tévében azt mondta, hogy az a csúnya, gonosz ember, aki ránk szabadítja a fekete embereket, akik minket bántani akarnak? Meddig kell még következmények nélküli pörgetni ezt az aljas propagandát ahhoz, hogy elég sok szülő, nagyszülő agyához kapjon és felfogja, mekkora kárt tesz a gyerekeiben, unokáiban ezt a parttalan gyűlölködés? Mikor teszi fel magának a kérdést, hogy neki szülőként, nagyszülőként milyen szerepe van abban, hogy a gyereke, unokája, akinek elvileg felhőtlen gyerekkoráért ő mindent megtesz (több, vagy kevesebb sikerrel) gonosz emberek, fekete emberek árnyékában nevelkedik és rajzolgatás közben azt fújja, amit a tévében hall, amit a kitapétázott köztereken az arcába okádnak a plakátok?

Ki akar ilyen országban élni, meddig lehet egy ilyen országban élni, ahol a minden a félelemre, a félelemkeltésre, az agymosásra, a zsigeri, alantas ösztönök felkorbácsolására épül? Ez nem szégyen, ez bűn. Ebből a kormányzati bűnözésből nem lehet kimaradni. Az, hogy egy fél ország felnőtt ivarérett lakossága egy 90 éves öregembertől retteg úgy, hogy már a 8 éves gyerekek az iskolában is migráncsoznak és gonoszembereznek, az annyira beteg, hogy bármit írnék, a szavak súlytalanok és nevetségesek lennének. Ez valóban egy reménytelen helyzetben lévő, agonizáló, az önérdekérvényesítésre képtelen, vagy azt magasról leszaró ország. Amivel nem elsősorban az a baj, hogy elsikkasztották, hanem hogy évtizedekre megmérgezték. A lelkét, az agyát, a józan ítélőképességét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.