2018. március 8., csütörtök

NINCS MIT SZÉPÍTENI, LÁZÁR JÁNOS TELJESEN SZÉTCSÚSZOTT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.03.08.


Olyan helyzetben találta magát az egykori hódmezővásárhelyi polgármester, jelenlegi kancelláriaminiszter, melyben még soha nem volt politikai pályafutása alatt. Az időközi polgármester-választáson elszenvedett kormánypárti vereség után ugyanis Lázár Jánosnak vissza kéne kapaszkodnia a gödör széléről, de úgy tűnik, a nagy igyekezete ellenére egyre lejjebb dolgozza magát. Már a hódmezővásárhelyi kampányban is súlyos kommunikációs hibákat vétett, de az az ámokfutás, amit a vesztes voksolás után kezdett, már inkább szánalmas, mint eredményes.

Vajon ki adta Lázár Jánosnak azt a tanácsot, hogy utazzon Bécsbe, borzongjon egy sort az utcán feltűnő fejkendős muszlim nők láttán, bő nyállal köpködje a sógorok fővárosát, szörnyülködjön azon, hogy az utcák koszosak, aztán tolja fel a fura városnézésről készült videóját a Facebook-oldalára? Ha maga Lázár agyalta ki ezt a tervet, az nagy baj, de ha valaki meggyőzte arról, hogy ezzel el tudja feledtetni a vásárhelyi fiaskót, az még nagyobb probléma. Ha ugyanis ez utóbbi történt, akkor már olyan tanácsadókra hallgat, akiknek fogalmuk sincs a különböző politikai kampánystratégiák hatásairól.

Induljunk ki abból, hogy Lázár a főnöke utasítására csavarta feljebb a migránsozás gombját, így gondolt egy merészet, átugrott a sógorokhoz, ahol nem csak beszélnek a gazdasági bevándorlókról és a politikai menekültekről, mint nálunk, de jelen is vannak mindennapokban. Lázár végig sem gondolta, hogy fekete és arab munkavállalók mellett számos magyart is megtalálhat, akik épp úgy az osztrák hétköznapok szereplői, mint a szíriai vagy eritreai menekültek. Azt sem gondolta végig, hogy Ausztria vonzerejét az mutatja, hogy a magas fizetések és életszínvonal reményében ott maradnak a külföldiek, és nem állnak tovább, mint például az az 1300 menekült, akiknek védett státuszt adott Magyarország, de 90 százalékok egyből el is hagyta az országot. És ugyanezt elmondhatjuk a letelepedési kötvények segítségével érkezett mintegy 20 ezer migránsról is.

Ki kellene végre mondani, hogy nálunk azért nincsenek afrikai vagy közel-keleti bevándorlók, mert nem vagyunk igazán vonzó célország számukra, így az is önámítás, hogy a déli határra épített kerítés, vagy a naponta visszautasított menekültkvóta miatt maradt Magyarország magyar ország. (Idézet Kövér Lászlótól.) Lázár videója épp azért ordas hazugság, mert azt bizonyítja, hogy nagyon messze vagyunk még Ausztriától, olyannyira, hogy a világ legszegényebb régióiból érkezők is csak azért állnak meg itt, mert első uniós országként itt kell menedékjogért folyamodniuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.