2018. március 2., péntek

ORBÁN VIKTOR BEVÁNDORLÓKNAK NEVEZTE A MAGYAR CIGÁNYSÁGOT

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2018.03.01.


Az országból minden eszközzel távol tartandó migránsok közé sorolta a magyar nép egy részét, a cigányokat Orbán Viktor csütörtöki miskolci kampánylátogatásán, ahol a helyi közösséget fenyegette mindössze azért, mert retteg attól, hogy elveszíti a hatalmat április 8-án.

A kormányfő a saját Facebook-oldalán NO-GO zónákkal riogatott és súlyos következményeket helyezett kilátásba Miskolcnak, ha az ottaniak netán nem a mai kormánypártok jelöltjeit választanák meg parlamenti képviselőnek. Orbán Viktor nem átallotta azt mondani, hogy „Miskolcnak már van tapasztalata a bevándorlókkal, pedig azok Magyarországról, pontosabban Magyarország területéről érkeztek a városba".

Sehogyan sem értelmezhetőek másként a kormányfő szavai, mint a magyar cigány lakosság megbélyegzéseként. Orbán ugyanis egyértelnűen azokra a – jobbára cigány – családokra utalt, amelyek szervezett csalás – az egykori úgynevezett fészekrakó programot kihaszáló csalók – áldozataként költöztek a környező településekről az avasi lakótelepre.

De Miskolcon már megvalósult Orbán másik nagy álma is, amiről a videóban beszél, nevezetesen, hogy egy ország „ki tudja vinni a már bejött migránsokat". A miskolci fideszes polgármester ugyanis a helyi lakossággal nagy egyetértésben nem a kulturális és egzisztenciális kirekesztettség és nyomor közepén élő cigány lakosság megsegítésében, felemelésében volt érdekelt, hanem kitelepítették a városból a nekik nem tetszőket. Most Orbán erre hivatkozva kéri a miskolciak szavazatait, szerinte ugyanis csakis ő alakíthat nemzeti kormányt, mindenki más nemzetellenes, és Budapest mellett elsősorban Miskolc van veszélyben attól, hogy migránsok települjenek be...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése