2018. március 29., csütörtök

PROPAGANDISTÁK - A HAZUDOZÁS MOZARTJAI

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2018.03.29.


Nem kókler, amatőr hazudozók dolgoznak a kormány propaganda lapjainál – nem ám! Igazi, felkészített csúsztatók, akik mesteri szinten űzik a hazudozást. Joggal nevezhetjük őket a hazudozás Mozartjainak, hisz annyi kreativitást, szabad asszociációt kevesen visznek a munkájukba, mint a kormány zsoldján tartott újságírók propaganda firkászok.

A kormány zsoldjában álló – pontosabban a zsebében lapuló – propagandasajtó általában megelégszik annyival, hogy a Kovács Zoltán kormányszóvivő által a vezetőiknek tartott eligazításon elhangzottaknak megfelelő témákat okádnak gyanútlan olvasóik elé. Ezt viszont koordináltan, időben és szövegben egymással egyeztetve teszik. Ez alól általában csak a szebb napokat is látott Origo a kivétel. A propaganda e bugyra ugyanis olyan önszorgalomról tesz tanúbizonyságot, ami már a fekete öves hazudozók mezőnyéből is kiemeli. Nem volt ez másként most sem.

Míg a legtöbb propagandista megelégedett a kormány – súlyosan jogsértő – hazugságának visszaöklendezésével (így és így), addig az Origo, természetesen névtelen szerzője, olyan eszmefuttatásba kezdett, amit talán maga sem értett a végére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.