2018. március 31., szombat

ROGÁN ANTAL, AKI VALÓDI PÉLDAKÉP: MINDEN HAZAÁRULÓ-JELÖLTNEK

24.HU - POSZT ITT
Szerző: PETŐ PÉTER
2018.03.31.


Épp csak az a probléma, hogy ennek az országnak az egyik minisztere. Vélemény.

Nem érdektelen felvetés, hogy a Magyar Adócsalók Szövetségének elnökségi tagjain és az Ismeretlen Zsebtolvaj Szobrának rendszeres koszorúzóin kívül akad-e bárki, aki azt mondja, faszagyerek, szuperpatrióta ez a Rogán Antal, olyan akarok lenni, mint ő, úgy akarom szolgálni az országot, ahogyan ő teszi.

Ő, aki politikusnak állt, hogy aztán immár egy évtizede kérlelhetetlen következetességgel rendeljen alá mindent magánérdeknek, akár egy kerületben, akár egy minisztériumban hoz döntéseket.Olyan politikus ő, kinek a pályafutásáról soha, senkinek nem jut majd eszébe semmi közjóval kapcsolatos,

még egy szép mondat, egy pillanatnyi odafordulás, egy nyomorult gesztus sem.

Fájdalom, sokáig csak kényszerszellemeskedtünk a mutatványain. Például, amikor Kis Grófoelőadóművész – amúgy tökéletes jellemrajzot készítve – igazi bulibáróként emlékezett meg róla, miután a propaganda-miniszterről, tükörreflexes hazudozása ellenére kiderült, helikopterrel érkezett Szabó Zsófiacelebritás lakodalmára.

És persze van abban valami keserű komikum, hogy a kommunikációért felelős miniszter lényegileg nem kommunikálhat, képtelenség újságíró elé engedni, tekintettel arra, hogy ügyeiből simán leforgatható pár évad Columbo.

Felfoghatatlan, hogy ez az ember hazánk kormányának tagja. Azok után, hogy a belvárosi ingatlanbotrányban az általa vezetett önkormányzat hat év alatt csaknem négymilliárd forint kedvezményt adott üzlethelyiségek bérlőinek, hogy megvásárolják az általuk használt ingatlant. Egyes vállalkozások több tízmilliót kerestek csupán azzal, hogy néhány hónap után megkapták a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezményt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.