2018. március 9., péntek

SZIJJÁRTÓ A FIDELITÁSTÓL IGAZOLT SZEMÉLYZETIST A KORMÁNY BANKJÁHOZ

24.HU
Szerző: VITÉZ F. IBOLYA
2018.03.09.


Tavaly még Sorostól féltette az igazságszolgáltatást Szabó Krisztián Szilárd, most az EXIM egyik vezetője lett.

Nagy a jövés-menés az állami tulajdonú bankoknál az utóbbi időben, és erősödni látszik a fidelitasos vonal. A Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter által felügyelt EXIM-nél a lavinát Rogán Antalpropagandaminiszter bizalmasa, korábbi belvárosi helyettese, Puskás András indította el: februárban átült a Budapest Bank Zrt. (BB) vezérigazgató-helyettesi székébe. Helyére Szijjártó operációs vezérigazgató-helyettesnek Dancsó Józsefet nevezte ki február elsejétől. Ő korábban a Magyar Államkincstárat vezette, ami pedig a politikai karrierjét illeti, valaha fideszes képviselő, illetve Orosháza polgármestere is volt.

Havi ötmillió

Dancsó József neve cikkünk megjelenésekor még nem szerepelt az EXIM vezetőinek javadalmazását részletező közérdekű listán, de ha az elődjével egyező vezérigazgató-helyettesi bért és juttatást kap, akkor 5 millió forint felett lehet a havi jövedelme. A 2018. január 3-tól érvényes listán Puskás havi bruttó 4,6 millió forint alapbérrel szerepelt, ezt tetézhette prémiumként az éves alapbér 20 százaléka, továbbá évi bruttó 617,5 ezer forint cafetéria, az igazgatóság tagjaként pedig havi 637,5 ezer forint tiszteletdíj járt neki.

Puskás átigazolását, illetve más személyi változásokat a BB várható privatizációjával hozták összefüggésbe a piacon, de mint megírtuk, mások is érkeznek a Budapest Bankhoz. Mindenekelőtt Beck Zoltán, a Fidesz ifjúsági tagozata, a Fidelitas gazdasági kabinetjének volt vezetője.

Nem maradt azonban Fidelitas-potentát nélkül az EXIM sem, leigazolta Szabó Krisztián Szilárdot humánpolitikai igazgatónak – tudta meg a 24.hu...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.