2018. március 3., szombat

TÖBB MINT NÉGY ÓRÁN KERESZTÜL TARTOTT CZEGLÉDY KIHALLGATÁSA

SZTÁRKLIKK
Szerző: JÁSZ ZOLTÁN
2018.03.03.


Több mint négy órán keresztül tartott Czeglédy Csaba szombati kihallgatása Szegeden. A Sztárklikk információi szerint, az ügyvédei hiába jeleztek súlyos szabálytalanságokat az eljárással kapcsolatban, a rendőrök semmire sem reagáltak. Előzetes letartóztatásáról várhatóan holnap vagy hétfőn döntenek.

Mint ismert, péntek éjszaka a NAV nyomozói úgy döntöttek, hogy nem várnak hétfőig, őrizetbe vették Czeglédy Csabát.

A volt szocialista politikus csütörtökön szabadult előzetes letartóztatásból, miután hivatalosan is országgyűlési képviselő-jelöltté vált, így megillette a mentelmi jog. Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Czeglédy mentelmi jogának felfüggesztését a Nemzeti Választási Bizottságnál, amelyet rekord gyorsasággal el is bíráltak.

A Nemzeti Választási Bizottság péntek délután úgy döntött, felfüggeszti az előzetesből kikerült képviselő-jelölt, Czeglédy Csaba mentelmi jogát. A testület 4:2 arányban döntött a mentelmi jog felfüggesztéséről. A döntéshez kétharmad kellett.

Czeglédy Csaba meghurcoltatása miatt vasárnap délután tüntetés lesz Budapesten. A felszólalók listáján olyan nevek olvashatóak, mint Lendvai Ildikó, Iványi Gábor és Mécs Imre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.