2018. március 23., péntek

ÚJABB VÁLASZTÁSI CSALÁS KÉSZÜL CSEPELEN

SZTÁRKLIKK
Szerző: NAGY ANDRÁS
2018.03.22.


Méghozzá ezúttal már egyértelműen a Fideszhez köthető választási csalás.

Az utóbbi napok leghangosabb hazai hírei közt volt, hogy Csepelen kiderült: több mint kéttucat kamupárt 1000-nél is több halott ember adataival élhetett vissza az ajánlásgyűjtés során. A példátlan eset eddig csak arra világított rá egyértelműen, hogy a fideszes választási rendszer a korrupció és a csalások melegágya.

A rekordszámú, 23 jelölőszervezetet érintő botrányhoz az MSZP szerint köze lehet a Fidesznek is, mondván: minél több jelölt között oszlanak meg az ellenzéki szavazatok, annál könnyebb a kormánypárti Németh Szilárd dolga. Ez azonban ma még csak feltételezés. A hatóságok dolga kideríteni, ki vagy kik segítették csalással a szervezeti háttérrel nem rendelkező pártok aláírásgyűjtését.Ugyanakkor a Fidesz Csepelen most olyan lépésre szánta el magát, amely egész biztosan törvénytelen. Borbély Lénárd polgármester (Németh Szilárd korábbi alpolgármestere) péntek reggel 8 órára összehívta a csepeli képviselőtestületet, hogy rendkívüli gyorsasággal megszavaztasson egy előterjesztést, amelyben felkérik a csepeli önkormányzatot, hogy „minden rendelkezésre álló eszköz útján” így például közvetlen megkereséssel, levélben, telefonon stb. támogassa a lakosság választáson való részvételét.

Vagyis a XXI. kerület fideszes vezetői arra akarnak felhatalmazást adni maguknak, hogy közpénzből mozgósíthassanak az április 8-i országgyűlési választásra. Ami az általunk megkérdezett jogász szerint nyilvánvalóan törvénytelen, ugyanis a magyar jog elég egyértelmű az önkormányzatok kampányban való részvételének megítélésében.

„A kormánynak és a helyi önkormányzatoknak a választási eljárásban semleges pozíciót kell elfoglalnia, semlegesnek kell maradnia, a pártok közti versenyben nem vehetnek részt, nem segíthetik egyes pártok választási üzeneteinek eljuttatását” – idéz a jogból...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.