2018. április 16., hétfő

A DOLGOK NÉHA ELÉG GYORSAN KÉPESEK MEGVÁLTOZNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ BLOG
Szerző: Swan Edgar
2018.04.16.


Van egy Pauska Zsolt nevű ember, aki már pusztán attól, hogy Mészáros Lőrinc az ő főnöke, magasabb szellemi szintet képes megugrani, mint bárki más, akinek nem Mészáros Lőrinc a főnöke. Pauska úr a Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója és mint ilyen, feltétlenül fontosnak érezte, hogy megmondja. A magáét. Szerinte minden ellenzéki és minden újságíró (természetesen csak azok, akik nem Lőrinc baráttól, Andy Vajnától, vagy Habony Árpádtól, netán a Fidesztől kapják a fizetésüket) agyhalott.

Amúgy lehet neki némi igazsága, mondom én ezt úgy, hogy nem vagyok sajtó. Sem. De azért ütöm a billentyűket és felmerült már bennem is, hogy mi a büdös francért teszem ezt önmagammal és a családommal. Szarhatnék is az egészre, elhúzhatnék az országból, vagy maradhatnék és csak a magam dolgával törődhetnék. Esetleg felajánlhatnám a szolgálataimat a maffiának és nyugodtan járkálhatnék külföldi rendszámú terepjáróval, havonta jönne a zsíros fizetési boríték, aggódnom se kellene semmiért, mert megvédene a gazda. Ha lenne eszem, ezt csinálnám. De ezek szerint nincs eszem, csak a rohadtul megcsontosodott gerincem, ami nem hajlik, legfeljebb törik. Még nem tört el.

Pauska mester cikke rövid, de annál sokatmondóbb. Főleg az utolsó bekezdés jelentős, azt ide is teszem szépen:

Azonban rosszabb a helyzet. Az oktatás, a kulturális és művészeti élet plusz az elektronikus sajtó nagyobbik része ugyanis továbbra is a kezükben van, és ezeken a területeken, ha kell vérrel-­vassal, de a saját normáikat érvényesítik. Az a kérdés, még meddig.

Mármint az agyhalott ellenzék és az agyhalott média kezében van mindez. Pauska szerint. Mondja ezt a zsinórban harmadik négy éves ciklusára éppen berendezkedő Fidesz hűséges szolgája. Hogy a nyolc éve tűzzel-vassal irtott, karaktergyilkosságokkal ritkított, megfélemlíteni igyekezett, egzisztenciálisan ellehetetlenített, ezer irányból lejáratni próbált nem kormánypárti oldal (és itt elnézést kérek Pauska úrtól, hogy nem ballib oldalt írok, mint ahogy ő tette, de bőven van jobboldali értékrendű ember is a Fidesz áljobboldaliságával szemben) kezében van lényegében a kulturális, a művészeti élet, az oktatás és az elektronikus sajtó döntő része. Na, ez meg hogy lehet? Igyekszem segíteni a dilemma megoldásában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.