2018. április 24., kedd

AMIKOR EGY MEGALOMÁN POJÁCA ÁLMA FONTOSABB, MINT EGY ORSZÁG JÖVŐJE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.04.24. 


Ma kiderült egy újabb kormányzati propaganda-foszlányról, hogy ugyanúgy hazugságra épült, mint a többi hasonló. Ez lassan Orbánék sajátja lesz, hisz azok a gazdasági mutatók és statisztikák, melyek a fideszes állami szervektől érkeznek, rendre hamisnak bizonyulnak. Legyen szó a szegénységről, gyermekéhezésről, rezsicsökkentésről, vagy jelen esetben a tao-pénzekről. Előbb-utóbb mindig kiderül, hogy a kormány által kommunikált, rendszerint kozmetikázott adatok távol állnak a valóságtól. Ezen csinos számok közlése mindössze a kormány céljait szolgálja; azt, hogy legyen mivel dicsekedni és mellett döngetni, még ha történetesen hazugság az egész, akkor is.

A kormány szerint hatalmas gazdasági csodát hajtunk végre, amiért legfőképpen Matolcsy Györgynek, az unortodox gazdaságpolitika fenegyerekének jár a dícséret. Szerintük az országban már nincs olyan gyermek, aki éhezne – ha van, az csakis a szülő hibája lehet – és azon családok száma is csökken, amelyek nyomorogni kénytelenek az egyre csökkenő szociális juttatások okán. Lehetne még sorolni naphosszat azokat az intézkedéseket, melyek a kormány szerint valós eredményeket teremtettek – miközben mindenki tudja, hogy ezek fele sem igaz -, de most nem sorolom fel valamennyit.

Az Index megvizsgálta, mi igaz azokból a kormány által közölt adatokból, melyek alátámasztani hivatottak a sportba folyó állami támogatások milliárdos nagyságrendjét. Az eredmény nem meglepő módon ismét az, hogy a kormány hazudott. Mégpedig azért, hogy egy amúgy kudarcot vallott projektet sikerként mutasson be. Azok a számok, melyek elvileg az egész rendszer alapjait adják, hamisak, ezért igencsak megkérdőjelezhető az, hogy az állam továbbra is megpróbálja azt a látszatot kelteni, miszerint felhatalmzasát kaptak arra, hogy több milliárd forint adófizetői pénzt égessenek el egy egyébként sikeretelen program életben tartására.

Nem újdonság ez sajnos, hisz legyen szó bármely megrendezett, vagy meg sem rendezett sporteseményről, minden esetben a magyar adófizetők voltak az ötlet kárvallotjai. Megrendeztünk egy úszó világbajnokságot, melynek költségei hónapokkal a rendezvény után is emelkednek. Hogy ez mégis hogyan lehetséges, azt senki sem tudja, mégis megtörténik. Noha viccelődünk ezen, mégis a mi pénzünkből költenek el milliárdokat úgy, hogy annak nincs semmiféle látszata.

A világbajnoksághoz hasonlóan, Orbánnak volt egy másik álma is, egy még nagyobb, még nagyszerűbb álma. Ez volt az olimpia, melyet úgy akart megrendezni, hogy ahhoz semmiféle felhatalmazást nem kért attól a néptől, melynek pénzén azt nyélbe ütötték volna. Meg sem próbálták azt a látszatot kelteni, hogy fontos lenne a magyar emberek véleménye, azt teljesen leszarták. Azt hitték, megtehetik. Tévedtek. Jött egy akkor még ismeretlen mozgalom, és meghiusította Orbán Viktor nagy álmát. Megkérdezték az embereket, hogy akarnak-e több ezer milliárd forintért olimpiát rendezni egy olyan országban, ahol még a normális kórházi ellátás sem biztosított.

Több százezren mondtak nemet, mert elegük volt abból, hogy újra ők fizessék Orbán Viktor álmát. Nemet mondtak, mert még megtehették. Most viszont azzal, hogy a Fidesz-KNDP újabb kétharmadot szerzett, szinte biztos, hogy ismételten nekifutnak a megrendezésnek. A Zoom információi szerint akár már a 2032-es olimpia megrendezésének megpályázása is lehetséges. Országszerte tucatnyi stadion épül, nem véletlenül.

Orbán Viktornak nem számít, hogy hányan mondtak nemet az olimpiájára, ő akkor is meg akarja azt rendezni. Neki nem számít semennyire az, hogy mit kíván a magyar nemzet. Ha neki van egy álma, annak teljesülnie kell. Gondolkodásmódja tökéletesen megegyezik korábbi és jelenleg is regnáló diktátor pajtásai agymenésével. A magyar embereket a saját céljai elérése érdekében használja fel és használja ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.