2018. április 23., hétfő

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK ÉS EURÓPA SEM HAGYHATJA MAGÁRA AZ ELLENZÉKI TÖBBSÉGET - NEMZETKÖZI SAJTÓ

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / CSERNYÁNSZKY JUDIT
2018.04.23.


Amerika és Európa sem hagyhatja magára azt a többséget, amelyik Orbán ellen szavazott – hívja fel a figyelmet az Orbán-helyzetre a European Council of Foreign Relations folyóiratban közölt elemzés, amely a Requiem egy demokráciáért címet kapta.

Sorra veszi, kinek mit kell tennie,annak érdekében, hogy ne gazdagodhassanak Orbán családtagjai és oligarchái, hogy nem nyessék vissza még jobban a demokráciát, és hagyják élni a civil szervezeteket - tájékoztat a European Council of Foreign Relations. Az Uniónak következetesen számon kell kérnie a következő költségvetési ciklus követelményeit, Amerikának pedig tovább kellene bővíteni a korrupció miatt kitiltottak listáját, hogy Orbán érezze, nincs lopás büntetlenül. Meg kell találni a módját annak, hogyan lehet izolálni a magyar kormányfőt és a fojtásában lévő központi intézményeket. Az OLAF-nak, az Unió Csalás elleni hivatalának intenzívebb nyomozást kellene végeznie, és eredményeit nyilvánosságra hozni. A lengyeleket már sikerült meghátrálásra kényszerítenie az Uniónak, Magyarországnál is hasonló receptet kell alkalmazni. Cselekednünk kell hallva a többség tiltakozását, hogy eljöjjön az igazi változás – fogalmaznak a szerzők, Korányi Dávid és Chris Maroshegyi.

Tízezrek tüntettek Budapesten a kormány ellen ismét szabad sajtót és erős civil szervezeteket követelve – ezt emeli ki a szombati demonstrációról a Politico amerikai portál. A katari központú AL Jazeera arab hírügynökség 100 ezer tüntetőről ír, akik Orbán korrupciós ügyei és orosz kapcsolatai ellen tiltakozó táblákkal vonultak fel a fővárosban. Vajnai Attila, az egyik szervező és baloldali politikus azt nyilatkozta, hogy az embereknek elegük van kormányzati médiából és új média törvényt követelnek. A Der Standard 50 ezer tüntetőt számolt, és Marki-Zay Péter beszédéből azt emelte ki, hogy a többség kiszavazta az ellenzéket, s hogy a tüntetők jelentik ma az új ellenzéket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.