2018. április 15., vasárnap

BARTUS LÁSZLÓ: AZ ILLÚZIÓK ÉS AZ ÜRES FECSEGÉSEK TÜNTETÉSE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2018.04.14.


A nyolc éve hazugságokba kapaszkodó és illúziókat kergető, önmagukat hitegető emberek nem szeretik, ha megmondják nekik az igazságot. Még akkor sem, ha utólag már százszor bebizonyosodott, hogy az igazság igazság volt, az ő hamis reményeik hazugság, de semmit nem tanulnak belőle.

Most is egy impotens tüntetés volt, hiába mentek el sokan, inkompetens emberek szóltak a néphez, akiknek semmi, de semmi értelmes mondanivalójuk nem volt, amivel bármit lehet kezdeni. Azt mondják: “Új választást!” Van erre esély? Komolyan gondolja bárki, hogy majd a Fidesz új választást ír ki önszántából? Megkérik szépen a diktátort? Viccelnek? Ez hamis illúzió.

Azt mondják, hogy “fogjanak össze a pártok”. Bárki is elhiszi, hogy ezek az ellenzéki pártok valaha összefognak? Soha. Nem inkább az lenne az üzenet, hogy ezeket a pártokat kellene vagy elkergetni, vagy elfelejteni, de mindenképp megszabadulni tőlük, mert ők Orbán erős támaszai, ők legitimálják, őt tartják fenn a rendszert? Könyörögnek nekik? Hazaárulóknak? Az kellett volna kihirdetni, hogy senki ne támogasa őket, menjenek Orbánhoz, a gazdához.

Orbán az első számú felelős, hogy alapvető egzisztenciális érdekük az egymással szembeni érdekérvényesítés. Ellenérdekeltek az öszefogásban. De hazaszerető emberek miután már felismerték ezt, hoznak egy döntést, hogy nem kell a pénz, nem kell a pozíció, nem kell az állami finanszírozás, semmi nem kell, csak az országunk legyen szabad. Ezért feláldozunk mindent. És ez még nem is az életüket jelenti, csak a pénzüket. Édes Istenem…

Aki Hódmezővásárhely után nem volt képes erre, annak nem könyörögni kell, hanem csak elzavarni, de nagyon gyorsan. Ellenük kellett volna tüntetni, és kitalálni, hogyan állítják az útból félre ezt a sok hazug embert, akiket a pénz, a látszat mindennél jobban érdekel, és akik nyolc éve hazudnak bele az arcunkba, és élnek meg Orbán kitartotttjaiként.

Ezeknek könyörögnek, hogy fogjanak össze? De mire is? A szónokok szerint arra, hogy a legközelebbi választáson majd együtt induljanak. Az ész megáll. Honnan keveredik ennyi önjelölt oktalan ember mindig az élére mindenféle kezdeményezésnek, hogy miután már világos, hogy az egész rendszer csalás, a választás csalás, akkor mit akarnak megint ezzel a választási hazugsággal? Újra agyonveretni ezt a sok kiszolgáltatott szerencsétlen embert, aki szeretne megszabadulni a diktatúrától, amiről néhány éve még kioktatóan és boldogan mondta, hogy “nem diktatúra”?

Komolyan azért jött össze több tízezer ember, hogy a négy év múlva esedékes legújabb csaló választásra rábeszélje a hazaárulókat, hogy akkor majd egy jelölt legyen Orbán ellen? Komolyan? Viccelnek? És abban a tömegben, amely most már kezdi észrevenni, hol van, nem volt egyetlen ember, aki kifütyülje ezt a sok ötlet nélküli, tudatlan embert? Nincs, aki felmenjen a színpadra, és megmondja, hogy emberek nem ezért jöttünk össze?

A tudósítások alapján ez megint egy piknik volt, Orbán figyelmetlensége, hogy nem küldött nekik sütni való szalonnát. Mert amúgy sütnivalójuk semmi nincs. A tudósítások szerint azt senki nem mondta meg, hogy itt megdöntötték az alkotmányos rendet, egy törvénytelenül létrejött rendszer és egy bűnszervezet packázik az országgal. A rendszer legitimációját kell felmondani, megvonni tőlük minden együttműködést. Ezt kell követelni. Ennek van húzása, mert ez az igazság. Ettől retteg Orbán...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.