2018. április 8., vasárnap

ELFELEJTETTÜNK EGY FONTOS DOLGOT: MEGSZERVEZNI MAGUNKAT!

MÉRCE
Szerző: BOLBA MÁRTA
2018.04.07.


Április 8-án elmegyek szavazni. A lelkiismeretem szerint szavazok. Hiszem, hogy karnyújtásnyira vagyunk a győzelemtől, mégsem fogunk nyerni április 8-án, mert elfelejtettünk egy fontos dolgot: megszervezni magunkat, nem csak ügyek mentén, hanem választókerület szerint is!

A Mérce közéleti szereplőket, aktivistákat, civileket és elemzőket kérdezett arról, ők hogyan szavaznak, kiket támogatnak. A kampány hajrájában különböző pártszimpátiákkal és választói stratégiákkal rendelkező emberek véleményeit közöljük. (a szerk.)

Az új jelszó: közösségszervezés! Offline, ajtótól ajtóig kell megszerveznünk a közösségeinket, hogy ne érjen bennünket váratlanul, hogy jövőre is választások lesznek, és ha minden jól megy, akkor négy év múlva is!

Ügyek mentén és lakóhely-választókerület szerint is szerveződnünk kell! A pártok ne hetekkel a választások előtt vegyék észre egymást! Beszéljünk egymással!

Április 8-án, reggel elmegyek szavazni, aztán beszélek a Martin Luther King és Dietrich Bonhoeffer konferencián. Ők lelkészek és politikai aktivisták voltak, a példaképeim. King a fekete polgárjogi mozgalom vezetője volt Amerikában, Bonhoeffer pedig német antifasiszta ellenálló és vértanú volt. King börtönleveléről adok elő, melyben azoknak a keresztényeknek ír, akik őt csendre és rendre utasítják. Azokhoz az állampolgárokhoz szól, akik nem tartják időszerűnek az ellenállást, a feszültségkeltést, a megosztó témák erőltetését. Tudjátok, április 8-a egyben a Nemzetközi Roma Nap is!

Miután a kormánypártok a roma=migráns azonosítást is megengedték maguknak, rendkívüli jelentőségű lenne, hogy a keresztények meghallják Jézus mondanivalóját: Rómában nagypénteken a keresztet egy szíriai menekült család vitte Ferenc pápa előtt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.