2018. április 17., kedd

ELLENZÉK, ÉBRESZTŐ! MUNKÁRA FEL!

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2018.04.17.


Irgalmatlan vereséget szenvedett az ellenzék az országgyűlési választásokon – de nem megsemmisítőt. Sőt, az adatokban még a remény is megcsillan a változásra. De ehhez keményen kéne dolgozni és nem a sebeket nyalogatni.

Az ellenzéki szavazók csalódottak és frusztráltak – teljességgel érthető okokból. De nem szolgál számukra elégtétel gyanánt, hogy az ellenzéki pártok a vereséget követően befelé fordultak, önfelszámolásról beszélnek, vagy sajátjaikat verik. Sőt - ez csak tovább fokozza a csalódottság és kilátástalanság érzetét. Arra sarkallják az Orbánnal és kleptokrata rendszerével szemben állókat, hogy valós alternatíva és a változás reményének hiányában inkább keressék meg a legkevesebb önfeladással járó helyüket a NER-ben. Integrálódjanak Orbán basi kebelére, úgy elkerülhetik az újabb és újabb csalódást.

Pedig munka éppenséggel lenne – a kizárások helyett. Másfél év múlva Magyarországon önkormányzati választást tartanak. Orbán ellenzéke pedig, ha mást nem is, azt bizonyosan megtanulhatta az országgyűlési választásokból, hogy semmire nem elég, ha a voksolás előtti hetekben kezd tárgyalni koordinált visszalépésekről, összefogásról, a megfelelő jelöltek kiválasztásáról.

Ha nincs saját ötletünk, hát ne legyünk restek vitathatatlanul sikeres politikusoktól ideát csenni. Orbán Viktornak nem jött be a jóslata, miszerint 2017 a lázadás éve lesz. Nagyon nem lett az. 2019 viszont – az ellenzék számára – még lehet. A lázadás pedig szexi. A legutóbbi szavazás megmutatta: az eddig apolitikus ifjúság rányitotta szemét a világra és rühelli, amit benne lát. Számukra ténylegesen vonzó a hatalommal – ezzel a hatalommal – szembeni lázadás, ellenállás. Az is egyértelmű: Budapesten a kritikus többség is az Orbán-ellenes erők oldalán áll...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése