2018. április 15., vasárnap

GULYÁS MÁRTON: KÖSZÖNÖM SZÉPEN HABONY ÁRPÁDNAK, HOGY FINANSZÍROZZA A VELÜK SZEMBEN FOLYTATOTT KÜZDELMÜNKET

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2018.04.15.


Gulyás Márton politikai aktivista, a Közös Ország Mozgalom alapítója is részt vett a szombati Mi vagyunk a többség címmel tartott hatalmas tüntetésen. A rendezvény végén beszélgettünk vele.

Hogy értékeli a mai napot?

– A kormánypropaganda próbálta hergelni a társadalmat, de minden bejött, amit ígértek a szervezők. Békés, erőszakmentes demonstráció volt, amelyen a választási eredményben csalódottak és az új hatalom gyakorlásától tartók hallatták a hangjukat.

Mit gondol, milyen hatása lesz a tüntetésnek?

– Kicsit visszahozza a defenzívából az embereket. Egy tüntetés nyilván nem csinál nyarat, de szerintem az a legfontosabb üzenete, hogy kezdjenek el az emberek szerveződni. Van időnk megszervezni azt a többséget, amelyet nem sikerült összehozni a választáson. Noha létezik, mert többen szavaztak a Fidesz ellen, mint a Fideszre. Ezzel együtt rekordszámú polgártársunk gondolta azt, hogy érdemes a Fidesz a szavazatára. Ezt nem szabad elfelejtenünk. Szerintem az a legfontosabb, hogy van idő végiggondolni, hogy mit rontottunk el az elmúlt nyolc évben.

Mit jelent az, hogy van időnk? A 2019-es EP- és önkormányzati, vagy a 2022-es országgyűlési választásokat?

– Nem gondolom, hogy feltétlenül 2022-ig kell várni, el kell ezt indítani a következő hónapokban. Szeretnék egy kicsit visszavonulni és gondolkodni azon, hogy mi az, ami hiányzott az elmúlt nyolc évből, és akkor állni újra a közvélemény elé, amikor lesz egy karakán, körülhatárolható tervem. Nekem és a mozgalomnak is. Ezen fogunk dolgozni a következő hónapokban, hogy rendesen megszervezzük magunkat, és hozzunk egy olyan tervet, ami mögé tényleg odaszervezhető az a többség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.