2018. április 17., kedd

JÓZSINAK VALAHOL IGAZA VAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.04.17.


A nap egyik fontos híre, úgyhogy beszéljük meg legjobb tudásunk szerint: idegenül beszélő akadémikusok, írók, aktivisták (fideszül: Soros-zsoldosok) nyílt levélben fordultak Angela Merkel német kancellárhoz Európa fenegyereke ügyében. A levél aláírói aggódnak. Másként nem tehetnek. Aggódnak azért, mert a kancellárasszony hallgat és pártolja a bűnt. Súlyos hallgatásával kvázi részt vállal a magyar demokrácia elleni támadásokban. A közszolgálati média propagandává züllesztésétől a választási szabályok saját képére és hasonlatosságára való átírásáig. Aztán így folytatódik az érvelés:

Közben a magyar kormány az elmúlt hónapokban folyamatosan szítja az antiszemitizmus lángjait. Orbán közpénzből terjeszti a propagandát arról, hogy egy zsidó bankár mozgatja egy nemzetközi összeesküvés szálait, aminek célja Magyarország keresztény kultúrájának elpusztítása. (…) Ön nem ítélte el sem Orbán antszemita retorikáját, sem a demokratikus intézmények elleni támadásait. Ami viszont ennél is rosszabb, hogy a párt, ami vezet, továbbra is a Fidesz szövetségese az Európai Parlamentben, a CDU politikusai folyamatosan legitimálják Orbánt, és ön nem tesz semmi ez ellen. A hallgatás bűnrészessé teszi önt. A tétlensége miatt Ön gyakorlatilag szövetségese az antidemokrata és antiszemita erőknek.

Beszéljük meg ezt a dolgot annál is inkább, mert bizonyos Szájerjózsi is megírta az ő propagandaanyagát, amelyben éppen az Fidesz európai szövetségesének hálálkodik a támogatásért és referál pártja mindent elsöprő sikeréről:

A Fidesz győzelme az egész néppárti család sikere.

(…) antiszemitának nevezni bennünket azért, mert a személy, akivel vitánk van, véletlenül zsidó származású, abszurdum! Ez azt jelentené, hogy amikor Ingeborg Grässle vagy bármely kollégánk a költségvetési ellenőrző bizottságban Deutsch Tamással vitázik, aki éppenséggel maga is zsidó származású, antiszemitizmust kiáltanánk. Képtelenség!

Attól tartok, hogy ez utóbbi megállapítást illetően Józsinak valahol igaza van. Azzal együtt is, hogy amit fideszék az általános idegengyűlölet ügyében művelnek évek óta, az már régen túl van minden határon. A nyílt levél aláírói iránti minden tiszteletem mellett rendkívül károsnak tartom ennek a megszólalásnak a gerincét. Az antiszemitizmus gusztustalan és elítélendő jelenség, de elég nagy baromság a demokrácia lebontását Orbánék vélt antiszemitizmusával egy lapon emlegetni. Egyszerűen ez nem igaz. El kéne engedni az olcsó antiszemitázást, hiszen a magyarországi zsidóhelyzet sem magyarországi sem európai viszonylatban nem kulcsprobléma.

A kulcsprobléma ezzel szemben a szétbaszott jogállam, a szájbarúgott szabad sajtó, a kézivezérelt feudalizmus, az állami intézmények megszállása, a Poltpéterek sunyi cinkossága, a közpénzek lenyúlása, a rendszer ellenségeinek listázása, karaktergyilkolása, a mindenhonnan üvöltő propaganda, az Unió alapértékeinek tagadása, vagy Putyin ánuszrózsájának lelkes nyalogatása. Miért kell mindezt összemosni az antiszemitizmussal? Orbán Viktor nem a zsidók ellen visel hadjáratot, hanem a saját népe ellen, egy olyan világ újjáépítése céljából, amelyről azt hittük, már régen magunk mögött hagytuk. Orbán politikájának sarokköve az idegenellenesség, a megbélyegzés, de ez nem elsősorban a zsidókra van kihegyezve.

Következésképpen az Orbán-kormányról éppen elég gazemberséget föl lehet sorolni, de az antiszemitizmus akkor sem tartozik ezek közé, ha a sorosozás burkoltan talán az antiszemita érzelmekre is rájátszott (a goebbelsi módszereket most hanyagoljuk). És akkor sem, ha a holokauszt magyar áldozatainak emléknapján kiadott könnyfakasztó közlemény minden szava ocsmány, hazug szemforgatás. Hogy érthetőbb legyek: amikor Farkas Flórián válogatott korrupciós ügyeit kérték számon újságírók a kormány véletlenül nyilvánosság elé álló tagjain, akkor Balogtól Lázárig azzal nyomultak, hogy Farkas Flóriánt azért bántják, mert cigány. Holott a romák felzárkoztatásának köztörvényes hóhérával nem az a probléma, hogy cigány, hanem hogy egy elvetemült, kártékony gazember...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.