2018. április 14., szombat

KALANDOZÁS MONTE CRISTO GRÓFJA NYOMÁBAN

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő / Zoli
2018.04.14.


Edmond Dantès nyomába indulunk ma, nem is lesz rossz kicsit szusszanni és kikapcsolódni az elmúlt napok után. Akinek az Edmond Dantès név csak gyerekkori olvasmányai távolából sejlik fel, annak szíves figyelmébe ajánlom a címet. A Monte Cristo grófja (Le Comte de Monte-Cristo) Alexandre Dumas 1844-46-ban több részben megjelent regénye, főhőse Edmond Dantès tengerész, akit minden ok nélkül ítéltek 15 év várfogságra. Tovább nem mesélem, mert lesz róla szó bőven Zoli posztjában, aki szokás szerint nem csak remek útikalauz, de szuper képeket is küldött.

„Az utóbbi két posztban Marseille-ben jártunk. Most egy kicsit elhagyjuk a biztonságot jelentő szárazföldet és kihajózunk a város öreg kikötőjéből, hogy eljuthassunk a Frioul-szigetekig. Érdemes - főleg nyáron - akár napokkal előtte megvenni a jegyet, mert igen közkedvelt turisztikai célpont.

Jellemzően két opciónk van: az egyik esetben csak az If várához VAGY csak a Frioul-szigetekig mehetünk, míg a másik esetben az If vára ÉS a Frioul-szigetek meglátogatása a cél. Az első esetben kb. 11 euró az út egy személynek (oda-vissza). A második esetben pedig olyan 17 eurónyi pénzt kell leszurkolnunk (egy személyre és oda-vissza)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.