2018. április 18., szerda

KI REMÉNYKEDIK MÉG ITT ABBAN, HOGY A KÉTHARMADOS, MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN HATALOM MEGSZERZÉSE A KONSZOLIDÁCIÓ IRÁNYÁBA TOLJA AZ ORSZÁGOT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.04.18.


Najó, akkor vágjuk a fát, toljuk a talicskát, s a haza fényre derül. Ja, nem. Az innentől kezdve jódarabig sehova nem derül, meg mondjuk nem is mindenki képezi a haza részét, csak azok, akiket kétharmadosék arra érdemesnek tartanak, úgyhogy egyszerűen csak jó reggelt kívánok mindenkinek! Ha minden igaz, szép tavaszi napunk lesz ma, ám ez nem hiszem, hogy különösebben meghatja azokat, akiket az alábbi közlemény-foszlány érint:

"A jelenlegi médiapiaci körülmények között a HírTV hosszú távú, hatékony működésének fenntartása érdekében a televízió csoportos létszámleépítést hajt végre. Az intézkedés a társaság több területét érinti, beleértve a menedzsmentet is."

Persze, mindenki tudta, hogy az újabb reménytelen Fidesz kormányzás vadhajnalán a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet után Simicska médiaportfolóiójának még állva maradt bástyája, a Hír TV is sorra kerül valamilyen formában. Minden más mellett ez elsősorban azt mutatja, hogy kurvára nincsenek itt médiapiaci körülmények, egy médiacsatornát akkor lehet veszteségek nélkül életben tartani, ha ömlik bele a közpénz. Minden más lényegtelen. Így múlik el a Fidesszel szembeni ellenállás dicsősége, 30-40 ember pedig megint megy a levesbe.

Mindeközben a Vajna András kaszinócsászár és jobban teljesítő médiacézár által tulajdonolt TV2 csoporton (TV2, Super TV2, FEM3, Mozi+, Zenebutik, Izaura TV, Spíler TV, PRIME, LiChi TV, Kiwi TV, Humor+) meg egyszerűen nem lehet behajtani a jogdíjakat. A Fidesz egyik legdörzsöltebb udvari oligarchája és zenekara egyszerűen nem volt hajlandó adatokat szolgáltatni az előző évi nézettségről, valamint a bevételekről az Artisjusnak. Mint tudjuk, Magyarországon ez a szervezet szedi be a zenék nyilvános lejátszása után a jogdíjakat, és ők fizetnek aztán a zeneszerzőknek és szövegíróknak. A kereskedelmi tévéknek bevételeik egy bizonyos százaléka után kell hozzájáruljanak a jogdíjalaphoz. Ehhez azonban adatokat kell szolgáltatniuk a bevételeikről, valamint a műsoraikban lejátszott zenékről, az Artisjus pedig ez alapján számítja ki a fizetendő jogdíj mértékét. Nos, az ebben az országban a törvényeket mindenkinek be kell tartani, még Soros Györgynek is című nóta dallamára, Vajna András TV2 csoportja több egyeztetési kísérlet és felszólítás után sem volt hajlandó megküldeni a szükséges adatokat. Ez akkor így rendben van, nem igaz? Nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.