2018. április 19., csütörtök

MAGYARORSZÁG ELMÚLT NEGYEDSZÁZADA KUDARCOS - SCHIFFER ANDRÁS SZERINT HIBA VOLT HADHÁZY ÁKOST BEVINNI AZ LMP-BE

168 ÓRA ONLINE
Szerző: PUNGOR ANDRÁS
2018.04.19.


Nincs olyan fogadalmam, hogy 2022-ben visszatérek. Olyan sincs, hogy bármikor újrakezdem – mondja lapunknak Schiffer András, az LMP korábbi elnöke, egyik alapítója. Szemenszedett hazugságnak tartja, hogy Sallai R. Benedekkel együtt megfenyegette volna pártja képviselőjelöltjeit, hogy ne lépjenek vissza más ellenzéki aspiráns javára. Sallai és Hadházy konfliktusáról azt mondja: egy politikusnak olyankor is meg kell őriznie a méltóságát, amikor hétköznapi helyzetben már lendülnének a kezek.

- Látta a Figyelőben megjelent listát? Azoknak a nevét gyűjtötték össze, akik Soros Györgyhöz köthető szervezeteknek dolgoznak.

- Közép-Európában finoman szólva sem szerencsés dolog a listázás, okkal ébreszt fájdalmas emlékeket az emberekben.

- Van előzménye: a Magyar Idők egyik cikkében Szél Bernadett mellett önt is megemlítik, mint aki a Társaság a Szabadságjogokért munkatársa volt.

- Jeleztem, ha konzekvensek akarnak lenni, akkor írják le azt is, hogy annak idején én Soros György pénzéből képviseltem Orbán Viktort. Azonkívül pedig még vagy három másik Soros-szervezetnek is dolgozott az irodánk a kétezres években.

- Mélyrepülés ez az ügy. A szakértők többsége egyetért abban, hogy a kampány is az volt.

- Szerintem is. 1990-ben már plakátokat ragasztottam, van összehasonlítási alapom. Állítom, ennyire színvonaltalan, tartalmatlan, szégyenletes kampány nem zajlott Magyarországon a rendszerváltozás óta. Tölgyessy Péter azt mondta, ezért az összes politikai szereplő felelős. Osztom a véleményét, de hozzátenném: aki hatalmon van, annak a kampány hangnemének, tartalmának meghatározásában nagyobb a felelőssége. Két éve talán a 168 Órának is azt jósoltam, nagyjából ez az eredmény születik, ha nem változik semmi. Fideszes képviselőknek anno elmondtam, lehet valós problémákat szürreális félelmekké nagyítani, de ha pusztán a szavazatmaximalizálásra hajtanak, akkor öt és félmilliós ellenszélben kell kormányozniuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.