2018. április 22., vasárnap

MEGSZÓLALT AZ ALVILÁG

JOG-ÁSZ BLOG
Szerző: Dr. SÁNDOR ZSUZSA
2018.04.22.


Egy egész generáció nőtt fel azóta, hogy 1998-ban Fenyő Jánost, a Népszavát, Nők Lapját és számos magazint birtokló VICO médiabirodalom tulajdonosát szabályosan kivégezték. Fenyő a Margit utcában a piros lámpánál állt saját Mercedesével, amikor gyilkosa kiszállt egy Mitsubishiből, odalépett a kocsijához és leadott rá egy sorozatlövést, majd elmenekült. A tettes menekülés közben a hangtompítós géppisztolyt, a kesztyűjét, sapkáját és dzsekijét elhajította.

Mi történt ez alatt a 20 év alatt mindmáig, amikor is a Nemzeti Nyomozó Iroda Gyárfás Tamást, a Magyar Úszószövetség volt elnökét felbujtóként elkövetett emberöléssel meggyanúsította, kihallgatta, majd az ügyészség Gyárfás házi őrizetbe vételét indítványozta. (Mire önök ezt a cikket olvassák, már tudni fogják, miként döntött erről az indítványról a bíróság.) Ma már tudjuk, nem házi őrizet, csak lakhelyelhagyási tilalom lett a döntés, nyomkövető elhelyezésével. Ez azt jelenti, hogy Gyárfás egy meghatározott körzetet, például Budapest területét nem hagyhatja el.

A megalapozott gyanú szerint Gyárfás Tamás „1998. február 11-ét megelőzően megbízta P. T.-t azzal, hogy Fenyő Jánost ölesse meg. A megbízást P. T. elvállalta és J. R. szlovák állampolgár felé azt közvetítette.” A nagyon diszkrét monogramok mögött Portik Tamás és Jozef Rohac rejlik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.