2018. április 16., hétfő

MESEORSZÁG - SÖTÉTEDIK

ZÁRÓJEL BLOG
Szerző: Zárójel / KUTHI CSABA
2018.04.16.



Meseországban évszakváltás történt. Az alkonyulás, a lopakodó sötétülés után Meseországot hollószárnyaival hirtelen betakarta a sötétség. Erkölcsi, gondolati és szellemi sötétség. A sötétség fejedelme elszabadította fekete vérebeit, akik ebben a sötétségben rárontottak Meseország lakosaira. Tépnek és marnak. Habzó pofával hörögnek és vicsorognak. Hátulról marnak, orvul és gyáván, mint a hiéna éjszaka. Ebben a sötétségben osonnak a sötét szándékok, lelkeket gyilkolnak a sötét indulatok, feketére váltanak az újságlapok. Némelyik, mert gyászol, más, mert lapjait szerzőik sötét lelkülete nyomtatta feketére. Meseország döbbenten hallgatja a vérebek uszulását. A sötétség fejedelme elérte célját: Meseországot ragadós, fekete mocskával belepte a Félelem.

Nem először. Meseország rettegéstörténete hosszú és változatos. A megfélemlítés mindig listázásokkal kezdődött. Voltak közigazgatási és magán listák. Hivatali listák és akadémiai listák. Iskolai és egyetemi listák. Volt numerus clausus, B-lista, kulák lista, káder lista és indexálások. Mind feketében. Fekete ingben, fekete autóban, fekete éjszakákon. A listázottaknak a hatalom először az állását vette el. Azután a házát, a földjét, az üzletét, a gyárát, a nyugdíját. Majd a szabadságát és az életét. Közigazgatásilag és jogszerűen. Meseország lakói azt hitték: ennek vége és soha többé nem lehet. Tévedtek. Nem először.

Tehát: listázás. Ezután jöhet az államosítás. Közigazgatásilag és jogszerűen. Mert a jogszerűségre minden európai önkény kínosan ügyelt. Ma is. Az államosítás egy része Meseországban is megtörtént: a magánnyugdíjakat Meseország fiskusa államosította. A történet folytatódott a kiváltságos ingatlanok állami ellenőrzésével elővásárlási jog formájában. Ami az államosítás és a privatizálás (irányított állami újraelosztás) előszobája. Meseországban ez is megtörtént. A listázás egyúttal ellenségképzés is. Ellenség minden önkénynek kell. Meseországban is. Vagyunk mi, és vagytok ti. Kijelölünk, megjelölünk benneteket. Veszélyesek vagytok. Veszély van! Meseország riadtan figyel. De csak az a része, amelynek agyát nem lúgozta ki a közmédia. Az a része figyel, amelynek agya még saját intellektusának irányítása alatt áll, azt nem engedte át a hatalmi agymosodának. Nos, ezeknek a figyelőknek a listázását kezdette el egy sötét szellemiségű meseországi hetilap, stílusosan fekete lapjain. Megjelölte őket. Ők az ellenség.

Sötét, félelmesen sötét idő jön Meseországban.

Kuthi Csaba borász


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.