2018. április 13., péntek

MINDEN NAGYON SZÉP, MINDENNEL MEG VAGYUNK ELÉGEDVE

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: PETÉNYI JUDIT
2018.04.13.


A szavazás másnapján a következőket tettem fel a Facebookra: “Őszinte részvétem Magyarország lakosainak. A temetésre nem megyek el”. Nem hittem volna, hogy annyi reakciót kapok, mint ami mégis bejött, de egy valami feltűnt: azok, akikről tudtam, hogy valóban hasonlóan éreznek és valóban gyászolnak, nem írtak semmit, vagy csak éppen hogy jelezték, hogy még léteznek. Pedig ismerőseimnek több, mint a fele szenved a jelenlegi helyzettől, de már a családjuk békéje, (békében hagyása) a megélhetésük biztosítása miatt nem nyilatkozhatnak évek óta.

Akik írtak viszont, azok kikérték maguknak, hogy beleszóljak abba, ami Magyarországon történik. Ott igenis béke és nyugalom van, az ország virágzik és csak a migránsoktól kellett tartani, amíg Orbán kézbe nem vette az ügyet. Most aztán megint biztonságban vannak egy darabig. Taps, függöny, vastaps, ráadás.

Volt olyan, aki azt hitte, hogy gúnyolódom és megkért, hogy innen Kanadából hagyjuk békén a magyarországi lakosokat.

A meglepő az, hogy akik ezeket írták, azok nem megkövesedett narancsisták. Egy ismerősöm írta néhány napja, hogy az igazi Fideszes alól kilophatják a széket is, akkor is hívő marad. Ez már csak így van, így kell az ilyen barátokat elfogadni. Vagy kinyomni a barátok közül, de az nem én lennék.

Ezek viszont csak egyszerű emberek, akik nem fordítanak sok energiát arra, hogy megalapozzák és felvállalják politikai hovatartozásukat, mindent megfontolva véleményt alkossanak. Jól alkalmazkodnak a környezethez és eszük ágában sincs vitatni a Tisztelt Kormányzó Úr szavait. Ők megtalálják a kiskapukat és elevickélnek a szabályozások rései között. Gerinc? De hiszen rugalmasnak kell lenni, mint a kígyónak, ami igenis gerinces állat, csak éppen nem tud lábra állni!

Kertész Ákos genetikailag alattvalónak nevezte ezeket a magyarokat. Az elmúlt napokban olvastam birkák országáról, falvak elbutulásáról, magyarok elhülyüléséről. S ezek közül csak Kertész Ákosnak kellett eltávoznia az országból. Persze ő is beleesett két óriási csapdába. Egyik, hogy általánosított, a másik pedig az volt, hogy csak ostorozott. Mind Kertész Ákos, mind a csúfolódók ha gyakorlott szülők lennének, tudnák, hogy megbélyegzéssel, kigúnyolással nem, csak jó példával lehet hatni a gyerekekre. Bátorítva, erősítve, támogatva őket. Tízmillió vagy tizenötmillió magyarból, ki melyiket szereti, most is csak 2,5 millióan szavaztak a FIDESZre, de ez a szám is kérdéses...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.