2018. április 29., vasárnap

MOLNÁR GYULA TRÜKKÖSEN SZERZETT INGATLANT, OROSZ CÉGET TOL A MAGYAR EXIMBANK - HETI LAPSZEMLE

ÁTLÁTSZÓ 
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2018.04.28.


Heti Válasz: több hangfelvétel is alátámasztja Gyárfás bűnösségét

Nem egy, hanem rengeteg kompromittáló hangfelvétele van az ügyészségnek a Gyárfás–Fenyő-ügyben. Ráadásul a mostani botrány csupán egy még nagyobb horderejű ügy mellékmozzanata. A felvételek a hetilap forrásai szerint az után keletkeztek, hogy Portik Tamás hazajött külföldről, ahol évekig bujkált az olajszőkítési ügyek miatt. Itthoni viszonyai rendezéséhez Gyárfással is felvette a kapcsolatot, rendszeresen beszéltek, az elhangzottakat pedig felvette. Többször szóba hozta a Fenyő-gyilkosságot, méghozzá úgy, hogy Gyárfás felbujtói szerepe világossá váljon, alkalmassá téve a hangfelvételt a későbbi esetleges zsarolásokra.

Direkt36: a magyar kormány az orosz céget segítette a magyar ellenében

Komoly külföldi megbízás közelébe került egy magyar cég még 2016-ban. A gépgyártással foglalkozó Ganz-csoport egy konzorcium tagjaként megnyert egy olyan, több százmilliárd forint értékű egyiptomi tendert, amely 700 vasúti kocsi gyártásáról szólt. A szerződést azonban végül mégsem kötötték meg. A Ganz pályázata hiába nyerte el az egyiptomiak tetszését, a magyar kormány időközben egy olyan csoport mögé állította be a 900 millió eurós (kb. 279 milliárd forintos) eximbankos hitelt, amelyben a Ganz helyét egy orosz cég foglalta el. A magyar állam azt az orosz céget segítette, amelynek tagvállalata elvégezte a 3-as metró szerelvényeinek számos kritikákat kiváltó felújítását. Az üzlet fontosságát jelzi, hogy annak részleteiről Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin orosz elnök is egyeztetett egymással.

Zoom: már 750 milliárd felett tart a 2024-es olimpia számlája

A 2015-ös megvalósíthatósági tanulmány összesen 3000 milliárd forint költséggel számolt a 2024-es olimpiarendezéssel kapcsolatban; jelenleg a kormány összesen, több mint 750 milliárd forint elköltéséről döntött, vagy határozott az olimpiai tervekhez illeszkedve. Újabb lendületet kaphat a Fidesz győzelmével Orbán Viktor nagy álma, a budapesti olimpia ügye. Hiába volt a NOlimpia kampány sikeres, és a népszavazás esélyét látva hiába vonta vissza rapid gyorsasággal a kormányfő a budapesti pályázatot, a helyszínek felépítése folyik, a szükséges infrastrukturális fejlesztések is előkészítés alatt vannak.

Portfolió: kartellgyanú top-nagytőkések cégeinél

Kartellgyanú miatt eljárás indult a Péti Nitrogénművek Zrt.-vel szemben, ezt a Gazdasági Versenyhivatal is megerősítette. A Bige László üzletember tulajdonában álló Nitrogénművek a legnagyobb műtrágyaipari vállalkozás Magyarországon. Az Index elemzése arra is rámutat, hogy ezúttal alapvetően azt nézi a GVH, hogy az értékesítők nem fogtak-e össze árkartellben például területfelosztással és az árak magasan tartásával a vevőikkel szemben, illetve nem fogtak-e össze az importtermékek, elsősorban Andrej Babiš cseh miniszterelnök érdekeltségeinek összehangolt kiszorítása érdekében. Számos más cég is érintett az eljárásban.

24: Molnár Gyula trükkös ingatlanszerzése

Furcsa körülmények között szerzett lakást a szocialisták – a választási eredmény ismeretében leköszönő – elnöke. Molnár Gyula még XI. kerületi polgármesterként az önkormányzattal több üzletet bonyolító ingatlanfejlesztő lakóparkjában vett ingatlant úgy, hogy akkori párttársa, a ma már DK-s Élő Norbert segített abban, hogy ne közvetlen legyen az adásvételes kapcsolat. Ilyen vételnél ugyanis felvethető, hogy az újbudai kerületi vezetés a vállalkozónak kedvező döntései összefügghetnek azzal, hogy Molnár a lakóparkjában vesz lakást. A beruházó előbb, 2007 január közepén eladott egy 130 négyzetméteres ingatlant a Molnár Gyulával akkor egy pártban politizáló Élő Norbert ingatlanos cégének, hogy aztán az két hét múlva továbbadja Molnárnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.