2018. április 3., kedd

NÉMETH SÁNDOR SZERINT MINDEGY, MILYEN KORRUPT VALAKI, HA A KERESZTÉNYEKET TÁMOGATJA


MÉRCE
Szerző: BOGATIN BENCE
2018.04.01.


Húsvéti üzenete és a Hit Gyülekezetével kapcsolatos egyéb témák közé ékelte Orbán Viktor méltatását saját Youtube-csatornáján Németh Sándor egyházfő.

A kormány által tavaly év végén jelentős pénzzel megtolt szervezet az utóbbi hetekben magasabb fokozatba kapcsolt, ami a Fidesz melletti kampányolást illeti: nem sokkal azután, hogy a baloldal és a Jobbik esetleges együttműködését “szörnykoalícióként” aposztrofálta, március 15-én a Békemeneten való részvételre mozgósított a Hit Gyülekezetéhez köthető blog, a Vigyázó. A múlt héten Hack Péter, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, korábbi SZDSZ-es politikus úgy fogalmazott, a Fidesz azért vált támogathatóvá, mert “megváltozott”. Szerdán pedig Németh Sándor azt ecsetelte a Magyar Időkben, hogy nincs Orbán Viktornál alkalmasabb ember az ország vezetésére.

Németh most arról beszélt, hogy a Hit Gyülekezetét ért kritikák az utóbbi időben a kampány miatt erősödtek fel, és az 1998-as egyházszakadáshoz (akkor a gyülekezet vezetőségének néhány tagja hitbeli és egyházvezetési kérdésekben nem értett egyet Németh Sándorral, és új gyülekezet alapított) hasonlóan a “hitesek” rosszakarói most is válságot akarnak kirobbantani a szervezeten belül. Az egyházfő egyenesen párhuzamot vont a Fidesz megbuktatására törekvő ellenzéki politika és a Hit Gyülekezete elleni támadások között...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.