2018. április 13., péntek

ORBÁN VIKTOR 2022-BEN, EGYETLEN HÓNAPPAL A KÖVETKEZŐ VÁLASZTÁS ELŐTT IS ELFOGLALHATJA A SÁNDOR-PALOTÁT

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2018.04.13.


A kétharmados, stabil többség birtokában a kormányfő válogathatja meg, kiket helyez a közjogi funkciókba, akár több mint egy évtizedre.

Egy további évtizedre is meghatározhatja akár Orbán Viktor a magyar döntéshozatali, s közjogi intézményrendszert azzal, hogy a következő négy évben saját embereivel tölt fel mindent. Már írtunk arról, hogy a Fidesz-KDNP-nek most ismét zavartalan törvényalkotási lehetőséget biztosít a megszerzett kétharmad: az ellenzékkel való együttműködési kényszer nélkül tudják majd módosítani az alaptörvényt, vagy kedvükre változtathatják az alaptörvényben kétharmados törvényként, illetve sarkalatos törvényként meghatározott jogszabályokat. Arról is írtunk, hogy várhatóan mire használja majd az alkotmányozó többséget Orbán Viktor.

Ám ugyanez a parlamenti többség, méghozzá a képviselők kétharmados támogatása szükséges azokhoz a szavazásokhoz, amelyekkel hosszú mandátumú, súlyos alkotmányos és jogállami jelentőségű közjogi méltóságokat választ az Országgyűlés.

És hogy kiket választhatnak újra, vagy mely helyekről dönthet Orbán Viktor és parlamenti többsége a következő négy évben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.