2018. április 20., péntek

SOROS ALAPÍTVÁNYA MEGÉRTETTE ORBÁN ÜZENETÉT, A VESZTES MAGYARORSZÁG LESZ

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2018.04.20.


Mivel Orbán Viktor ismét egyértelművé tette, hogy nem fog leállni a sorosozással, a filantróp megvédi embereit. Súlyos veszteség érheti Magyarországot.

„Az újraválasztott kormányoldal világossá tette, hogy első és szimbolikus intézkedése az új, május 8-án megalakuló magyar Országgyűlésnek az lesz, hogy elfogadja a Stop Soros törvénycsomagot" – mondta a 168 Órának Csontos Csaba. A Nyílt társadalom alapítványok magyarországi szóvivője ezzel válaszolt a szervezet Berlinbe költözését érintő kérdésünkre, úgy folytatva: „a benyújtott törvényszövegből világos kiderül a kormányzati cél, pontosabban az, hogy ez a törvény a magyar civil szférát ellehetetlenítse, megfojtsa, s kizárólagos jogalkotói és jogalkalmazói hatáskörbe utalva azt, hogy lényegében mely civil szervezetek működhetnek Magyarországon. A szándék világos, az Orbán-kormány el kívánja hallgattatni a neki valamiért nem tetszőket, nyilván elsősorban az intézkedéseivel szemben kritikát megfogalmazni képeseket" – mondta Csontos Csaba. A szóvivő arról is beszélt, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok 30 éve nyújt támogatást a magyar embereknek, harcol az emberi jogokért és ösztönzi a kritikus gondolkodást. A Soros György által alapított szervezet ráadásul mára több mint 400 millió dollárral támogatta a magyar embereket.

Ezt nem adhatjuk fel, a Nyílt Társadalom alapítványok továbbra is elkötelezett a magyar emberekért, továbbra is segíteni akarja őket, s így azokat a civil szervezeteket is, amelyek a magyar emberek jogait védik, jogérvényesítésüket segítik."

Kérdésünkre, igaz-e tehát a költözésről szóló hír, Csontos Csaba azt mondta: „jelenleg vizsgáljuk azokat a lehetőségeket, amelyek e törvénycsomag elfogadása után is lehetőséget biztosítanak a Nyílt Társadalom Alapítványok, továbbá az általunk támogatott civil szervezetek számára a munkájuk folytatására." Kérdésünkre, hogy mindezt Berlinből kívánják-e folytatni, Csontos sokat sejtetően csupán annyit kívánt mondani:

Berlin a nyitott és befogadó Európa szimbólumává vált, szemben tragikus módon Magyarországgal, amely politikai vezetése miatt egyre zártabb, elzárkózóbb társadalmi rendszerűvé, a demokráciától egyre távolodó hellyé válik."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.