2018. április 10., kedd

SZERDÁN MEGSZŰNIK A MAGYAR NEMZET

24.HU 
Szerző: SPIRK JÓZSEF - SZALAY DÁNIEL
2018.04.10.


Felszámolják a Simicska Lajos tulajdonában lévő médiabirodalom két tagját, a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót.

A nagy múltú Magyar Nemzetnek a szerdai lesz az utolsó lapszáma, a rádiónál pedig kedden éjfélkor szüntetik be az adást.

A két médium alkalmazottainak kedden délelőtt jelentették be a döntést.

Simicska Lajos, a Fidesz egykori gazdasági háttérembere a G-nap néven ismertté vált 2015 februári napon fordult szembe nyilvánosan Orbán Viktorral. Azóta a cégeiből, főként a Közgépből származó magánvagyonából tartotta fenn a kormányoldallal szemben a médiabirodalmát.

Információink szerint a HírTv-t nem érinti a döntés, a televízió egy komolyabb karcsúsítással megússza a választások utáni racionalizálást.

A Magyar Nemzet értékesített példányszáma a legutóbbi jelenleg elérhető adat, a 2017 negyedik negyedéves gyorsjelentés alapján 13 608 volt a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség (MATESZ) adatai alapján. A HírTv nézettségéről nem áll rendelkezésre hivatalos adat nyilvánosan, azt ugyanis a Nielsen Közönségmérés hiába méri, a médiavállalat pedig nem publikálja azokat. Az ugyancsak Simicska-portfólióba tartozó Lánchíd Rádió hallgatótábora 65 ezres volt a TNS Hoffmann-Mediameter mérése alapján 2017 október és december között, a 15 éves és annál idősebbek körében.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.