2018. április 12., csütörtök

TÖBB SZERÉNYSÉGET ÉS ÖNVIZSGÁLATOT KEDVES ÉRTELMISÉG, SAJTÓ ÉS CIVILEK!

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: HÁMORI LÁSZLÓ
2018.04.11.


Imádom, hogy a budapesti, belvárosi, köldöknéző értelmiség és sajtó, miután éveken át mindent megtett, hogy komolytalanná, nevetségessé és hiteltelenné tegye a teljes ellenzéki palettát, lényegében semmilyen értékelhető segítséget nem nyújtva számukra ahhoz, hogy megerősödve méltó ellenfelei lehessenek a hatalomnak, most darabra azt szajkózzák, hogy miféle ellenzék az, amelyik még pártdelegáltakat se tud mindenhova állítani.

A 2010-es választások után VALAMENNYI ellenzéki párt a földre került, elsősorban anyagilag, de morálisan és ideológiailag is. A belvárosi értelmiség, amely egyébként a 2010-et megelőző amortizációban is kiemelt szerepet játszott, a vereség után még bele is rúgott a földön fekvőbe, a felemelkedni akarót pedig pártfüggően bősz nácizással, gyurcsányszektázással igyekezett hitelteleníteni a választók, a politika iránt fogékonyak szemében. Persze, hogy ilyen körülmények között, az anyagilag fenntarthatatlan infrastruktúra szétzilálásával, sajtó és értelmiségi támasz és háttér nélkül olvadni kezdtek a vidéki helyi szervezetek. Persze, hogy az index, a 444 és a többi fővárosi buborékhipszter tollnokok trendin fölényeskedő humorizálása, és polbulvár, clickbait igyekezete mellett, vagy inkább miatt a maradék vonzerő is kiveszett az ellenzéki pártokból, és nemhogy növelni tudták volna a szervezeteiket, de a stagnálás is már csak célként maradhatott meg számukra.

Nyolc ilyen “ha van rajtad sapka, ha nincs rajtad sapka” év után pedig ugyanez az értelmiség, amely két marokkal fogta az ellenzék bokáját és húzta visszafelé, kéri számon a pártokon a szervezetek gyengeségét és/vagy hiányát.

És ugyanez vonatkozik a civilekre is, akik épp valamivel az utolsó pillanat előtt voltak csak képesek felismerni, hogy fel kell hagyniuk a “tüntetést szervezünk, de pártokat nem szívesen látunk” baromságukkal. Mert ezek a félmondatok a közös ügyek melletti kiállási kísérletek során eleve kirekesztették azokat, akiknek egyébként erejük és felhatalmazásuk is lett volna arra, hogy segítsenek, nos ezek a civilek most a Stop Soros törvénnyel nézhetnek szembe. És már nem tudnak segíteni az általuk is évekig kiközösített, hiteltelenként és nem come il faut-ként kezelt, legyengített ellenzéki pártok.

Több szerénységet és önvizsgálatot kedves értelmiség, sajtó és civilek! És több felelősségtudatot, mert a felelősség bizony a tiétek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.