2018. április 14., szombat

VAJON ÖSSZEJÖN-E A TÖBBSÉG? MEGVAN A MA ESTI TÜNTETÉS ÚTVONALA, A RENDŐRÉG A LÁNCHÍD LEZÁRÁSÁT SEJTHETI, HATALMAS A KÉSZÜLTSÉG

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA - KÖKÉNYESI GÁBOR
2018.04.14.


Nemcsak a szervezők cáfolják a kormánypropagandát és készülnek egy minden korábbinál hatalmasabb, békés tömeget összehozni, de a rendőrség is nagy erőkkel vonult ki: hídlezárásra számíthatnak. Hamarosan kezdődik a Mi vagyunk a többség demonstrációja.

A Mi vagyunk a többség Facebook-oldalán közzétették a szombatra meghirdetett ellenzéki tüntetés pontos útvonalát, erről térképet is mellékeltek.

A gyülekezést 17.30-ra hirdették meg az Operához, innen vonul majd a tömeg az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán át a Kossuth Lajos térre, az Országházhoz.

A tüntetést a 168 Óra folyamatosan közvetíti majd.

Fontos tudnivaló, hogy szombat délután és kora este a kormányellenes tüntetés miatt lezárják az utat az Andrássy úton az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között, a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Alkotmány utcában és a Kossuth Lajos tér környékén.

Már írtunk arról, hogy hatalmas a készültség, nemcsak komoly rendőri erőt rendeltek a fővárosba, de lezárták a tüntetés teljes útvonala feletti légteret, így a sajtó és a szervezők drónvideót sem készíthetnek. A rendőrség „megelőző jelleggel” a Belvárosban, döntően a Kossuth téren és környékén a legmodernebb térfigyelő kamerákat helyezett ki, amelyek arc-, testalkat- és hangfelismerő rendszerekkel rendelkeznek.

A már most a helyszínen lévő tudósítónk szerint nemcsak a rakpart környékét, hanem a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolót is kiürítettek a rendőrök, így vélelmezhető, hogy

a hatóságok arra számítanak, hogy a Kossuth téri tüntetés után a tiltakozók esetleg a Lánchíd lezárására készülnek....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.