2018. május 5., szombat

AMEDDIG AZ ORSZÁG EGY ROHADT PUSKAPOROS HORDÓN ÜLDÖGÉL, EL LEHET FELEJTENI A KIVÁNDOROLT FIATALOKAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.05.05.


Mindenkinek derűs, vidám szombat reggelt kívánok! A láma nem a világ legcukibb állata, de jó arc, úgyhogy kezdjük vele a napot, meg természtesen a kis magyar ugar nagy abszurd történéseivel. Miközben a Fidesz Morvai Krisztinával vállvetve, gyakorlatilag egész Európával szembemenve harcol a médiaszabadság, az újságírók jogainak kiterjesztése, valamint a közpénzből működő sajtóorgánumok ellenőrzése ellen, az Index újságíróját máris kitiltották a parlamentből. Úgy, hogy még meg sem alakult az új országgyűlés. De majd ha megalakul kedden, a számtalanszor lesimicskacsicskázott, a rezsim által megvetett lap munkatársa nem tudósíthat az eseményről. Miért? Ezért:

"Az alakuló ülés kiemelt jellegére, ünnepélyességére valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel csak azoknak az újságíróknak a kérését tudjuk figyelembe venni, akik a 2014-2018-as ciklus ülésein betartották az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó szabályokat".

Az, bazmeg: kiemelt jelleg, ünnepélyesség, nagy érdeklődés. Miután Kövér László elvetélt portás 2010 óta példátlan vasszigorral érte el, hogy a parlamenti sajtótudósítás műfaját minél kisebb területre szorítsa vissza, teljesen ésszerűtlenül, a nyilvánosság szégyenletes szájbarúgásával, most onnan folytatja, ahol abbahagyta. A fiatal demokraták védőszentje és az egész általa képviselt bagázs számára a független sajtó ellenség, de lépten-nyomon arról pofáznak, hogy Magyarországon van sajtószabadság, és aki mást állít, az Soros szolgája/szolgálólánya. Ennek, meg az ünnepélyességnek és a nagy érdeklődésnek a jegyében a 444 és a hvg.hu egy-egy újságírója sem lehet ott az alakuló ülésen. Remélem, Bayer ott lehet.

Mindeközben a Fideszhez lojális, rosszemlékű korok rossszemlékű maradványaiként a hatalomhoz dörgölőző szalagmunkások kikérik maguknak. A PestiSrácok lapigazgatójaként kényelmesen jövedelmező álláshoz juttatott Stefka Istvánnak elege lett abból, hogy őt azzal rágalmazzák, hogy munkásőr volt, és önként-dalolva szolgált ki más rendszereket is. Úgyhogy most a fideszes blog hirdetésben tolja a Facebookon, hogy Stefkánál betelt a pohár, úgyhogy perelni fog. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a Rohadt náci! címmel megjelent publicisztikájához Bencze László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatója kommentet fűzött:

"Az egészben az a különös, hogy Stefka is elvtárs volt, úgyhogy “bagoly mondja verébnek”. Sőt, nemcsak elvtárs volt, hanem munkásőr is! Csakhogy időben átvedlett. A személyisége hasonló Schmitt Páléhoz!"

...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.