2018. május 15., kedd

AZ ÉLET DIGITÁLIS NOMÁDKÉNT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Tucano
2018.05.15.


Digitális nomádnak lenni érdekes, izgalmas és divatos dolog. Mint az általában az érdekes, izgalmas és divatos dolgokkal lenni szokott, a hátrányokról kevesebb szó esik. Ez nem igaz Tucano mai posztjára, aki tíz éve éli ezt az életet, és megtapasztalta mindkét oldalát. (A képeket is köszönöm.)

„Idén tíz éve vagyok digitális nomád. Amikor elindultam géppel a hónom alatt, még nem is ismertem ezt a kifejezést, pláne nem gondoltam volna, hogy ez egyszer tömegmozgalom lesz.

A „digitális nomád” egyébként egy 1997-es könyvben jelent meg, de gyakorlatilag a wi-fi és a mobilnet elterjedése óta szaporodunk, mint a gomba.

Mit is jelent a digitális nomád?

Olyan munkavégző személyt, aki nemcsak helyfüggetlenül tud dolgozni, de közben tényleg változtatja is a helyét. Azt sokkal könnyebb megmondani, hogy ki nem digitális nomád, mint azt, hogy ki igen.

Ha nem kell gyakran bejárnod a munkahelyedre és otthonról melózol még nem vagy nomád, azért valamennyit illik mozogni, különben online távmunkás vagy, ami azért annyira nem hangzik romantikusan.

De ha eközben elmész túrázni pár napra és néha bejelentkezel, esetleg melózol is pár órát akár belföldi utazgatás közben, akkor az már nomádság.

A legtöbben csak pár hónapot nomádkodnak, láttad te is Facebookon, Balin vagy Thaiföldön issza az avokádó lattét és Buddha szoborral / pálmás stranddal a háttérben posztol, miközben jógázik / tengerbe lóg a lába / függőágyban henyél...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.