2018. május 8., kedd

ELTŰNT A NÉVTÁBLA ÉS SZOKATLAN KÖLCSÖN BONYOLÍTJA AZ ÚJ MINISZTER TITKÁT

G7
Szerző: FABÓK BÁLINT, JANDÓ ZOLTÁN
2018.05.08.


Múlt csütörtökön egyszer csak eltűnt az Orbán-kormány új miniszterének neve egy rózsadombi lakópark kaputelefonjáról. Kora délután a Bártfai-Mager felirat még szerepelt a listán, négy órával később azonban már nem volt ott. Bártfai-Magert valaki egyszerűen levágta.

Mindez pont aznap történt, amikor cikket közöltünk egy több száz cégből álló hálózatról, melynek egyik központja Bártfai-Mager Andrea lakásán működött. A leendő miniszter ingatlanjába, amely az elején említett kapucsengős lakóparktól másfél kilométerre fekszik, mintegy hatvan vállalkozás volt bejegyezve. Szinte az összes Bártfai-Mager volt férjéhez, Balogh Sándorhoz kötődött.

A Balogh által irányított cégbirodalom több száz millió forinttal károsította meg az államot, az oda bejegyzett vállalkozások többsége zavaros körülmények között megszűnt vagy elköltözött. A költöző társaságok között volt olyan, amely pont abban a szintén rózsadombi lakóparkban kötött ki, ahonnan Bártfai-Mager neve eltűnt a kapucsengőről.

Ebben az ingatlanban is több mint egy tucatnyi olyan cég működik vagy működött, amely Balogh Sándor vállalati hálójához tartozik. Sőt, a Balogh résztulajdonában álló szlovák vállalkozásnak két lakása is van itt, a hozzá köthető Magyar Veterán Autó Egyesületnek pedig egy. Bártfai-Magert azonban nemcsak a kapucsengőn szereplő neve kapcsolja volt férje cégbirodalmához, hanem egy nagyon komplex, és legalább annyira furcsa hitel is.
189 millió a 12 milliós cégnek

A hasonló hitelügyleteket összesítő hitelbiztosítéki nyilvántartás szerint a Bártfai-Mager és Balogh Sándor közös fiának tulajdonában lévő Globofood Kft. tavaly év végén nagy összegű kölcsönt kapott az egyik legjelentősebb takarékszövetkezettől. A 26 éves férfi cégét 2014-ben alapították, és három év alatt összesen 12 millió forint bevétele volt. Vagyona 2016 végén még úgy sem érte el a 3,5 millió forintot, hogy már ekkor jelentős részesedése volt egy a forgalma alapján jóval nagyobb vendéglátó cégben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.