2018. május 20., vasárnap

ESKÜVŐK ÉS MÁS MESÉK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2018.05.20.


Tegnap két szakrális esemény is andalította a mókusokat Európában, egy bazi nagy esküvő, meg egy búcsú. Londonban és Csíksomlyón mutatta meg jobbik arcát az Isten, amely vagy ugyanaz volt itt meg ott – ha igazi volt egyáltalán, és nem műanyag kulcstartó világító szemekkel -, vagy pedig nem. Ezt soha nem fogjuk megtudni, mert mindeközben ugyanez az Isten vidáman nézte, ahogy TEK-es harci legények magyar családokat pakolnak az utcára zokogások közepette.

Most vagy ótvar ganyé ez az Isten, vagy nincs is, mert az amerikai rabszolga ivadékra másképpen sütött a Napja, mint Jolán nénire a nyóckerben. Ez a Meghan lány, aki pár éve még táskanyitogató volt az usákos áll az alkuban, kimondta a fátyla alatt az igent Windsorban, a Szent György kápolnában. Jolán néni meg hiába visított nemet, mindkettejük sorsa beteljesedett. Nem lehet mindenki győztes, és az sem mindegy, hová születik az ember, mint kitetszik.

Ahol a félvér amerikaiból egy csapásra Sussex hercegnője lett, ez a Windsor, onnan vette fel a nevét a férje, az apósa, meg annak az anyja, a Bözsi. Ők a Windsor ház tagjai, amely ház 1917-óta létezik, s csak azért, mert akkoriban rühellték a németeket, így a Bözsi nagyapja, az V. György lecserélte a Szász-Coburg-Gotha névtáblát erre a Windsorra, de ez voltaképp mindegy is. Ez a család annyira odavan magától, hogy nem is nagyon használják a böcsületes nevüket, a színésznő férje is csak Harry herceg, mint például nálunk se tudja senki, hogy a Kozsót hogyan híják igazából.

S hogy milyen furcsa is ez az élet. Ez a Meghan azért lehetett tegnap hercegné, mert 1936-ban VIII. Eduárd nem vehette feleségül Wallis Simpsont, a kétszer elvált amerikai nőt, ezért lemondott. Így ült a trónra Colin Firth, a Bözsi apja. Jóvan, igazából ő VI. György volt, de azért nézzék meg a Király beszédét. De csak azt akartam ezzel elmesélni, ha az Eduárd akkor megteheti azt, amit most ez a Harry, hogy elvált amerikai nőt vesz el, akkor a Bözsi sincs sehol, mert nem lesz az apja király, és emiatt a Meghan sem lesz hercegné. Ilyen apróságokon múlik az ember élete...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.