2018. május 2., szerda

HERCZEG ZOLTÁN: NEM LÁTOK MÉG NÉGY ÉV FIDESZT

SZTÁRKLIKK
Szerző: NAGY ANDRÁS
2018.05.02.


A véleményét bátran vállaló divatguru látja viszont, mi vezethet változáshoz Magyarországon. Nem maga mögé, hanem maga mellé szeretné állítani az embereket, és csak tenni, dolgozni akar egy békésebb, boldogabb országért, ahogy ő fogalmaz: egy kicsi Svájcért. Pesti otthonában beszélgettünk Herczeg Zoltánnal.

Hogy élted meg április 8-át?

Gigantikus csalódásként. Meg voltam győződve, hogy jók vagyunk. Hogy az emberek akarják a változást. A dermedtségen és a nyilvánvaló csalások miatti dühön pár nap után Szrgya Popovics - Útmutató a forradalomhoz című könyve lendített tovább. Erőszakkal és hangoskodással nem nyerhetünk a Fidesz ellen, mert abban ők sokkal erősebbek, mint a nép, aminek se fegyvere, se erőforrása.

Valamilyen erő azért rejlik az utcára vonuló tömegben, nem?

A közös, szuverén akaratunk. És jó a terepünk, mert a választáson a komplett ellenzék is leírta magát. Engem se az LMP nem képvisel, se a DK, se a Jobbik, egyik se. A parlamenti politizálásnak az ellenzék részéről vége van, minden javaslatukat le fogják söpörni, mint eddig is, de ezt maguknak köszönhetik.

Lehet hibáztatni az ellenzéket azért, hogy egy szinte orosz mintára megrendezett választáson leszerepelt?

Nem érdekel Oroszország és az orosz minta! Magyarország érdekel és a magyar emberek. Két pólust látok: van a regnáló „hatalom”, meg van a nép, sok millió ember, aki csak dolgozni szeretne és boldogan élni. Ennek az országnak mindene megvan ahhoz, hogy egy kicsi Svájc legyen, és 30 év alatt már bőven lehetett is volna. Mondjuk egy olyan bérszínvonal, hogy nettó 300 ezer forint lehessen a legalacsonyabb havi jövedelem. Bőven! Ehhez képest 30 éve megy a nagyipari baszakodás, és ebben a mindenkori önző, korrupt, kollaboráns és dilettáns ellenzék is hibás. Semmiben nem különbözött soha a kormányzó pártoktól.

Új ellenzék kell?

Engem, minket ma nem képvisel senki. A nép az új ellenzék. Lendület kell, energia meg szervezőerő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.