2018. május 9., szerda

KISZÁMÍTHATÓ, BESZÁMÍTHATÓ, KEZDŐDIK A FOLYTATÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.05.09.


Letették az esküt azok, akik a mi adónkból fognak élni a következő négy évben, mi fizetjük a lakhatásukat, utazásukat, telefonköltségüket, szolgálati autójukat, külföldi útjaikat, mi veszünk nekik laptopot, okostelefont és mindent, amire szükségük lehet a munkájuk elvégzéséhez. A munkájuk a mi szolgálatunk. Lenne.

Nem tudom, most ezzel hányan vannak tisztában és hány képviselőt érdekel a feladata, hányat pedig a biztos, átlagon felüli megélhetés, a törvények felettiség, a korlátozott, vagy korlátlan hozzáférés a lehetőségekhez és közpénzekhez. Nem tudom, hányan vannak tisztában azzal, hogy önmagukon és családjukon kívül képviselniük kellene azokat is, akik egy év alatt keresnek annyit, amennyit egy átlagos képviselő egyetlen hónap alatt. Nem tudom, ez hányukat érdekli.

Kövér László is megtartotta székfoglaló beszédét, mert úgy szokás. Szép beszéd volt, amilyet el lehet várni attól az embertől, aki gátlástalanul förmed rá a kollégájára: Kérdeztem magát? Kérdeztem?! Kövér László azt ígérte, hogy kiszámítható lesz. Adódik a kihagyhatatlan poén: mennyivel jobb lenne, ha beszámítható lenne inkább...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.