2018. május 31., csütörtök

LEHET MÁS

168 ÓRA ONLINE
Szerző: TÓTH ÁKOS
2018.05.31.


A Lehet Más a Politika ítélőszéke két évre eltiltotta Hadházy Ákost attól, hogy a pártban bármilyen tisztséget betöltsön, mert az április 8-i választás előtt nyíltan szembefordult az LMP hivatalos irányvonalával, és az önálló indulás helyett az ellenzéki összefogást, az egyéni körzetekben pedig a koordinált indulást támogatta. Hadházy, megrogyván az ellene felhozott érvek súlya alatt, azt kéri, hogy a büntetését emeljék föl négy évre. Fegyelmi indult azok ellen is, akik, nyilvánvalóan engedve az agresszivitásáról elhíresült, ráadásul akkor még a párt társelnökeként funkcionáló Hadházy bizonyosan rettentő nyomásának, hajlandóak voltak a koordinációra. Így például felelnie kell annak az Ábrahám Júliának is, akinek a visszalépése után az ellenzéki Szabó Tímea győzelmet aratott Óbudán. Ha Ábrahám hű maradt volna a párthoz, akkor nem lép vissza, s meglehet, Szabó Tímea nem győz ugyan, de talán épp ez lett volna a cél. Ugyanakkor az is tény, hogy a párthűség a NER-ben mindent fölülír.

Nem indul viszont fegyelmi eljárás a Belvárosban győztes Csárdi Antal ellen, aki csak azért tudott diadalmaskodni, mert a nála jóval esélyesebb ellenzéki jelöltek sorra visszaléptek a javára, cserébe azért, hogy az LMP-sek is tegyenek így más helyeken.

Bonyolult dolog a politika, no, kiváltképp akkor, ha az utolsó két hétben igyekeznek kitalálni, de nyugodjunk meg, most van elég idő, újabb négy év, bizonyosan lehet majd más is.

Jó hír ugyanakkor, hogy az MSZP szemmel láthatóan készen áll a megújulásra, annak bizonyítására, hogy igenis lehet más, mert kell a tehetség, az invenció, az innovációról már nem is beszélve, kell a tisztaság, a hitelesség, kellenek az új arcok, a friss hang, szükség van a baloldali értékek képviseletére, kell a társadalmi mondanivaló, ezért a párt budapesti elnökévé választotta a kettővel korábbi budapesti elnököt, a Botka László elbukásában kulcsszerepet játszó Molnár Zsoltot. Nyilván „hozta a számokat”. A dolgok jelenlegi állása szerint megmérkőzhet a pártelnöki posztért az eddigi budapesti elnök, Kunhalmi Ágnes a hárommal korábbi pártelnökkel, Mesterházy Attilával, illetve az MSZP föltűnően sikeres parlamenti munkájának eddigi irányítójával, Tóth Bertalannal. Izgalmas küzdelem lesz, Szanyi kapitány majd könnyes szemmel énekli a győztesnek a „Sződd a selymet, elvtárs, selyemből lobogót” kezdetű népies műdalt, mert ő is tudja, hogy bármi lesz is az eredmény, ezekkel az emberekkel az magában hordozza az újrakezdés esélyét, a megújulásét, azt jelzi majd, hogy egy friss, tettre kész, tehetséges ellenzéki erő áll szemben a hatalmas orbáni gépezettel. Mert lehet más...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.