2018. május 8., kedd

MÁJUS 8.

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: MARKÓ BEÁTA
2018.05.07.


Május 8-a a Győzelem napja számos európai országban. 1945-ben ezen a napon tette le a fegyvert a náci Németország hadserege a Szövetségesek hadereje előtt. Ez a nap igazi népünnepély, melyen a magukra joggal és alappal büszke nemzetek emlékeznek a 2. világháború sikeres befejezésére. Magyarországnak nincs mit ünnepelnie, hiszen okulva az 1. világháború tanulságaiból – amikor Magyarország a vesztes Németország oldalán állt – a 2. világháborúban is a már bevált vesztes oldalt választotta. Ezért évtizedek óta megy a sunnyogás, a lapítás, az elhallgatás, sőt, újabban a profi történelemhamisítás.

Ám idén végre csodás nap lesz május 8-a! A magyar győzelem napja! Írásunk pillanatában már csak egyet kell aludni, míg megnyitják az új parlamentet és a szisztematikus csalásra alapozott választási rendszerben győzelmet szerzett párt megalakítja második illegitim kormányát, élén a sportkedvelő és sportszerű felcsúti nemzetvezetővel. Éljen a magyar demokrácia! Éljen a magyar parlamentarizmus! 49% egyenlő 2/3-dal. Persze nincs okunk panaszra, hiszen 4 évvel ezelőtt 44% volt egyenlő 2/3-dal, semmi kétség, nemcsak az ország, de a matematika is fejlődik nálunk.

A magyar győzelem napját rendkívüli körülmények között ünnepli majd az ország. A tervek szerint először kordonnal akarták lezárni a Kossuth teret, vagy Horthy teret, vagy ki tudja, ebben a hónapban mi a neve? Ám a biztonságért felelős szakértők a hazánk további virágzásáért felelős honatyák testi épségének megóvása érdekében végül úgy döntöttek, hogy rendőrsorfallal védik az ország megalomán épületét, más néven Házát. A nemzetvezető milíciája lezárja a fél V. kerületet. Nincs szerencséje annak a magyar, bocsánat, Magyar állampolgárnak, aki pont a belvárosban lakik, mert nem biztos, hogy a jeles időpontban haza tud menni, vagy el tudja hagyni az otthonát. A biztonságiak bármikor beronthatnak hozzájuk biztonsági okokból. A Horthy (?) térbe torkolló utcákat szintén lezárják, ezért arra kérünk minden magyar, bocsánat, Magyar állampolgárt, hogy ezen a jeles délelőttön, a Győzelem napján, ha jót akarnak maguknak, lehetőleg ne menjenek az említett körzet közelébe.

Mondanunk sem kell, hogy Magyarország legértékesebb személyei miatt nem kockáztathatják, hogy a metró megálljon a tér alatti megállóban, sőt, még az is elképzelhető, hogy légtérzár lesz az EU-s zászlót nélkülöző, de székely lobogóval díszített, hatalmas épület és környéke fölött. Talán még a Földünk körül keringő műholdak százait is megállítja a TEK arra az időre, míg a kormánypárti képviselők és álellenzékük esküt tesznek az egypárti, jogfosztó alaptörvényre az Alkotmány utcával szemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.