2018. május 31., csütörtök

SCHMITT PÁL LÁNYA SZERVEZI A LUXUSESKÜVŐKET AZ 1 MILLIÁRD KÖZPÉNZBŐL FELÚJÍTOTT BUDAI KASTÉLYBAN

444
Szerző: RÉNYI PÁL DÁNIEL
2018.05.31.



10/10-es NER-sztoriról számolt be csütörtök reggel a hvg.hu: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter személyes intézkedése nyomán felújította, sőt újjáépítette a budai Klebelsberg Kastélyt, hogy „„„„oktatási és kulturális központként”””” működhessen, amiből mára az lett, hogy ott egy magáncég szervez luxusesküvőket, és a magáncéget történetesen Schmitt Gréta, a volt köztársasági elnök lánya vezeti. 

Az épület a budai Templom utcában áll, kezelője pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 1,15 milliárdból renoválták, és olyan jól sikerült, hogy a kastélyt személyesen Magyarország miniszterelnök adta át, és itt, egész pontosan a Klebersberg emlékházban tartotta első ülését a negyedik Orbán-kormány is.

Korábban a kormány látszólag komolyan gondolta, hogy ez egy oktatási központ lesz, a 2014-es alapkőletételnél például Hoffmann Rózsa olyan tanulókról álmodozott, akik segítenek majd újra szárnyakat adni Magyarországnak.

A lap szerint ehhez képest idén nyáron nem lurkók szaladgálnak az épület környékén, hanem násznépek: egymást érik a lagzik a szálloda-kastélyban, ami „23 classic szobával, 3 classic elegance szobával, 1 apartmannal és 2 lakosztállyal rendelkezik”.

A kúria honlapján is esküvőkre specializált szállodakomplexumként adja el magát, ahol „különleges helyszín, kastély környezet” várja az életük legszebb napjára készülő párokat.

Az épületegyütteshez tartozó emlékház viszont csak akkor látogatható, ha nincs épp esküvő, azaz elég ritkán. Klebelsberg Kunó gróf és felesége, Botka Sarolta az 1920-as években élt ebben a házban, és elmondása szerint Varga miniszter „emlékhelynek” is szánta az épületet...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.