2018. május 11., péntek

VAJON MEG KELLETT VOLNA AZON HATÓDNUNK, HOGY NEM TETSZETTEK RÉSZT VENNI ORBÁN BEIKTATÁSI CEREMÓNIÁJÁN?

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2018.05.11.


Azt írta az újság néhány napja – bevallom, a cikk címe már önmagában is fenemód megragadott -, hogy XY ellenzéki politikus továbbra is bizakodó. Ez pedig onnan derült ki, hogy az illető mondta a szájával. Az új országgyűlés dicsőséges megalakulása napjának alkonyán. Azon a napon, amikor Turi-Kovács Béla korelnök ünnepi provokációnak simán beillő beszédében nyájasan felmosta a padlót a komplett ellenzékkel. Jó. Az ellenzéki politikus tehát bizakodó. A választási kudarc ellenére, sőt. Úgy tűnik, minden oka meg is van rá: ő még mindig hiszi, hogy lehet más a politika. Ha ez nem nyomós ok a bizakodásra, akkor semmi.

Miután már elég sokszor ért az a vád, hogy itt szándékosan, előre megfontoltan, rosszindulatból és legfőképpen alaptalanul (de biztos jó pénzért) engedjük meg magunknak, hogy bírálhatatlan ellenzéki politikusokat bíráljunk, mert mégiscsakmilyen dolog az, nem elég nekünk Orbán, nem vele kellene foglalkozni, ahelyett, hogy szegény Gyurcsányt vagy Szél Bernadettet vagy a komplett MSZP-t állítanánk pellengérre, szeretnék mindenkit megnyugtatni: nem szándékozunk ezen a gyakorlaton változtatni. Ebben a nagyon konkrét esetben sem. Mert ugyanis az ostoba bizakodással baromira tele van már a harmadik kétharmados nemzeti együttműködés padlása.

Egy, az ellenzék által csúfosan elveszített választás után egy hónappal az a Szél Bernadett, akit konkrétan hónapokon keresztül néztek síkhülyének a Németh Szilárd által mérgezett levegőjű nemzetbiztonsági bizottságban, akit mindennek elhordtak, ami egy ember karaktergyilkolásába belefér, azt állítja, hogy ő bizakodó. Ez konkrétan az a Szél Bernadett, akit a vadiúj országgyűlés széles egyetértésben szavazott be (Németh Szilárd támogató voksával) a korábban a Fidesz által hosszú hónapokra ellehetetlenített bizottságba, ahol az ő nemzetbiztonsági kockázatnak számító személye akadályozta az érdemi munkát. Mostanra elmúlt nekik, kiszórakozták magukat, Szél meg kigyógyult Sorosból, úgyhogy.

Nos, az elveszített választás után azt állítja az LMP társelnöke (kivételesen megkímélek mindenkit attól, hogy az LMP különutas politikájával is magyarázható kétharmadot újra szóvá tegyem és a valóság valamennyi részletét kibontsam), egy botrányoktól, balhéktól, fizikai atrocitásokkal övezett, az alapító tagja által is súlyosan bírált párt ex-miniszterelnök-jelöltje azt állítja, hogy az LMP-frakció egy olyan szövetség, amely a magyar politika megújításáért jött létre. És meg is magyarázta, hogyan lehet néhány százalékkal a magyar politikát megújítani, és azt, ami nyolc évig nem jött össze, majd most tényleg, igazán, beccszóra:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.