2018. május 29., kedd

VESZTESÉGES LETT AZ ORBÁN CSALÁD BÁNYCÉGE

G7
Szerző: JANDÓ ZOLTÁN
2018.05.29.


Két nyereséges év után tavaly ismét veszteségbe fordult az Orbán család egyik legfontosabb bányászati cégének eredménye. Tavaly a Gánt Kő és Tőzeg Kft-ből 730 millió forintot vett ki a miniszterelnök családja, ezúttal azonban nem tud osztalékot fizetni a társaság.

Egészen pontosan a társaság utódcége, tavaly ugyanis a vállalatot feldarabolta a miniszterelnök rokonsága. Korábban a kormányfő édesanyja, édesapja, és testvére tulajdonában volt a cég, azonban ez 2017 október 1-jén megváltozott. A megmaradó vállalat (ami a Gánt Kő Kft. nevet viseli) kizárólag idősebb Orbán Győzőé lett, míg a vállalatból kiváló Hahót Tőzeg Kft. Orbán Győzőné és ifjabb Orbán Győző kezébe került. Ennek a cégnek még nem jelent meg az éves eredménye.

Ez a tranzakció egyébként elég sok mindent elárult a vállalatról, illetve a tulajdonosokról, mivel a cégek szétválasztásához számos olyan iratot le kellett adnia Orbánéknak, amiket egyébként nem hoztak volna nyilvánosságra. Ezekből pedig mások mellett kiderült, hogy a vállalatnak van egy girokoptere, a cég Mészáros Lőrinc testvérével is üzletel, illetve azt is megtudhattuk, hogy a tulajdonosok elég érdekes módszerrel vesznek ki pénzt a társaságból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.