2018. május 1., kedd

VOLT RENDŐR A VÁROSLIGETI TÜNTETŐVERÉSRŐL: "MINTHA A TESCO BIZTONSÁGI ŐREI KIMENTEK VOLNA KÖZTERÜLETRE INTÉZKEDNI"


ÁTLÁTSZÓ
Szerző: CSIKÁSZ BRIGITTA
2018.04.30.


Megkérdeztünk egy volt rendőri vezetőt a Városligetben, a Valton Security emberei és a Ligetvédők között történt incidensről. Az egykori parancsnok azt hangsúlyozta, hogy a rendőröknek a lökdösődés, verekedés minden résztvevőjét elő kellett volna állítaniuk, és hogy a rendőrségnek, mint szakhatóságnak a vagyonvédelmi céggel szemben is eljárást kellett volna indítania, hogy annak törvényes működését ellenőrizzék. Megkerestük az üggyel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett meg a reagálásuk.

Az egész olyan volt, mintha a Tesco biztonsági őrei kimentek volna közterületre intézkedni” – ez a meglátása a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egyik volt vezetőjének arról az incidensről, ami április 25-én tört ki a Ligetvédők demonstrációján. Ismert, a tüntetők a faátültetések újrakezdése ellen tiltakoztak a Városligetben, és az építési területről kihajtó járművek útját el akarták állni.

Ekkor tört ki a balhé, amely során a Valton emberei szétverték a demonstrációt. A vagyonvédelmi céget megbízó Városliget Zrt. közleménye szerint az indulatok azután szabadultak el, hogy a demonstrálók „garázda csoportja immáron rutinszerűen erőszakosan megtámadta a Városliget beruházásain dolgozó alvállalkozókat”.

Az esetről a 168 óra készített videót:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.