2018. június 18., hétfő

A KLUBRÁDIÓ NYOMORÚSÁGA

AGYCSAVAR BLOG
Szerző: Agycsavar
2018.06.18.


A Klubrádió nyomorúsága…
mindannyiunk nyomorúsága.

A Klubrádió nyomorog? Tényleg? Alig gondolja így bárki, vagy mégis? A tények szerint (vagy amiket én tényként tudok):
- Szinte a teljes vidéki sugárzási lehetőségét elvesztette, csak Budapesten érhető el.
- Hatalmas nemzetközi botrány volt a sugárzási területek elvesztése miatt, de a botránynak komoly következménye nem volt. Morogtak, tárgyaltak, kezet fogtak Brüsszelben a rádió vezetőivel ilyen-olyan EU-biztosok, de aztán nem történt semmi.
- A nemtelen pályázati kudarcot (szürreális indokok) bírósági eljárás követte, amelyen az 1,2 milliárd forintos kártérítési igényből néhány milliót ítélt meg a bíróság.
- A magyar jog a rádió mellett van, Európa és a világ elcsendesült. Kártérítés nem lesz, a sugárzás vélhetően csak Budapesten marad meg, ha egyáltalán.

Ez bizony nem túl biztató. Százezrek hallgatják az utolsó ellenzéki hídfőállást; én is. Mostanában sokszor máshova kapcsolok. Nem csak azért, mert túl sok a rossz hír és lever a reménytelenség ezt a rádiót hallgatva, hanem azért is, mert azt gondolom, hogy a választási kudarcért nem csak a magyar ellenzéki pártok, de a magyar média is felelős, s ahogyan a pártok, úgy a Klubrádió sem vonta le a következtetéseket, és se változásnak, se változtatási szándéknak még nyoma sincs.

Megteheti, hiszen a hallgatók pénze tartja el. (A kis hirdetőket, mint amilyen én is vagyok, nem keresik. Ez is egy nyomor, hogy én pl. áttételen keresztül hirdetek a Klubrádióban, a Lírán keresztül, pedig hirdetnék önállóan is. Azt hiszem, hogy a hirdetési osztályt meg is szüntették.) Hirdetések alig vannak, az irány ugyanaz.

"Ezt a műsort a Klubrádió hallgatói támogatták" – hallani sokszor.

Szerintem a Klubrádió, ugyanúgy, mint az ellenzéki pártok, egyrészt visszatükrözi a mai illiberális, mondhatni vezérelvű helyzetet, másrészt újra és újra meg is teremti.

Egy rövid elemzésben leírom azt, ahogyan én látom ezt a mechanizmust:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.