2018. június 22., péntek

AZ ISMERETLEN LAS VEGAS

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő / Judit
2018.06.22.


Pár hónappal ezelőtt olvashattátok Juditék történetét, akik egészen furcsa kacskaringóval jutottak el Las Vegasig. Az akkori poszt inkább az útjukról, mint a városról szólt, meg is kértem, hogy írjon arról, milyen az élet az egyik leginkább ikonikus, ugyanakkor talán leginkább félre is értett amerikai településen, amiből a legtöbben talán csak a csillogást látjuk. Most ez a poszt következik, ráadásul egy újabb fordulattal.

„Ismételten jelentkezem a világ szórakoztatóiparának központjaként ismert Las Vegas-i bejegyzésemmel. Határátkelő kérésének megfelelően igyekszem a város és körzetének egy másik arcát bemutatni mindenféle érzelemmentességet beiktatva, bár ez utóbbi nem lesz egyszerű.

Időközben elhagytuk a családdal a várost, igen, 5 év után (végre) sikerült elköltöznünk. Nem is akárhová, hanem Alaszkába, de ez már egy másik bejegyzés témája lesz a közeljövőben.

Las Vegas és körzete sokkal több, mint ahogyan sokan gondolnák. A turisták többsége valószínűleg nem igazán lát sokat a városból a Strip, azaz a Las Vegas Blvd környékén és a város közelében lévő turistalátványosságokon kívül.

Az egész agglomeráció közel 3 millió lakosának nagy része a mindennapjait a város más részén éli, hacsak nem a turistaattrakciók adják a mindennapi kenyeret a számukra.

Nekem is volt szerencsém vagy éppen szerencsétlenségem dolgozni a Strippen, mondanám, hogy élveztem, de nem olyan volt, mint amilyennek elképzeltem, egyszerűen nem nekem való.

Bővülő város

A város folyamatosan bővül mind az építkezések, mind a lakosságát számát tekintve. Számos új lakópark és lakóházak sokaság épül, igen vonzóvá téve a beköltözés lehetőségét.

A külcsínre tényleg nagyon adnak, így nem csoda, hogy csak a völgyet körülvevő hegyek szabnak gátat ennek a folyamatnak. A jelek szerint a város vezetése teljesen a haszonra hajtva támogatja ezeket a projekteket.

Mint mindennek, ennek is van pozitív és negatív oldala. Az amerikaifutball helyi csapata, a Raiders stadionja gőzerővel épül, a Golden Vegas Knights jéghoki-együttes nagyon jól teljesít, és akkor még nem is említettem, hogy a soccert (azaz az európai focit) is népszerűsíteni akarják.

A tavaly októberben történt mészárlás (2017. október 1-jén egy férfi tüzet nyitott egy Las Vegas-i kaszinóhotel 32. emeletéről a lent zajló countryfesztiválra, rengeteg volt a halott és a sebesült – HÁ) úgy érzem, már a múlté, habár sosem feledjük sokan, főleg azok, akik hozzám hasonlóan a családom egy részével aznap ott voltam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.