2018. június 1., péntek

DEVIZAHITELEK: VISSZA A FELADÓNAK!

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.06.01.



Az Európai Unió Bírósága (EUB) frissen kimondott ítéletében „elvben” megfelelőnek találta a magyar adósmentő törvényeket. Az viszont cseppet sem mellékes, hogy hozzátették: akkor gondolják ezt, ha a fogyasztó korábbi helyzete helyreállítható így. Adtak is tehát valamit a devizahiteleseknek, meg nem is. Még egy döntés viszont hátravan.

A Fővárosi Törvényszék egyik bírája az Erste ellen indított perben 2017 elején fordult azuniós szervekhez. Az előzetes döntéshozatalra előterjesztett kérdések nem feszegettek kevesebbet, mint azt, hogy az „adósmentő” törvények vajon jogszerűek-e. Több tárgyalást – bár nem mindegyiket – fel is függesztettek az Európai Unió Bírósága (EUB) előtt folyamatban levő eljárásra hivatkozva, de a Kúria a felülvizsgálati kérelmekben sem kapkodta el a döntést.

Korábban Nils Wahl főtanácsnok indítványa gyakorlatilag teljes egészében a magyar kormánynak adott igazat. Vagyis lényegében tisztára mosta az adósmentő törvényeket. Ennek tükrében kijelenthetjük, hogy a frissen született ítéletben (ez magyar nyelven teljes egészében itt olvasható) határozottan akad meglepő fejlemény...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.