2018. június 14., csütörtök

EGYSZERŰ STRATÉGIA JÖN: AMI NEM TETSZIK A FIDESZNEK, AZT BE KELL TILTANI

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.06.14.



Még szerencse, hogy kezdődik a foci vb, így lesz egy hónapunk, amikor Orbán Viktor nem arra összpontosít, hogy milyen vadhajtásokat kell még lenyesegetni az illiberális állam törzséről. Az ugyanis kiderült a parlamenti választást követő két hónapban, hogy nagyon egyszerű stratégát választott a negyedik Orbán-kormány: egyszerűen betiltanak mindent, ami nem tetszik nekik, így beszántják a hajléktalanságot, búcsút intenek az ellenzéki demonstrációknak, és természetesen minden olyan civil szervezetnek, egyesületnek, melyek kellemetlenséget okozhatnak a kormánynak.

Csoda, hogy a sorban állást még nem tiltotta be a Fidesz. Ha Orbán Viktor nem kéredzkedik előre abban a kórházban, ahová kedden reggel betért egy receptért, akkor bizonyára már készülne a Stop Sor névre keresztelt új törvény. A hatalom megszállottjává váló kormánypárt az áprilisi választási diadal után már nem is cifrázná túl a törvényalkotást. Ha valahol probléma van, akkor azt hatalmi szóval meg lehet szüntetni. Ha a miniszterelnök végigvárta volna a rendelésen, hogy az orvos megvizsgáljon minden előtte érkező beteget, az említett törvényjavaslatot még a Parlament nyári szünetre vonulása után benyújtotta volna a kormánypárt. De nem állta végig.

Ha a várólistákat és a sorban állást nem is tiltja be egyelőre a Fidesz, a hajléktalanság megszűnik rövidesen, legalábbis hivatalosan. Nem véletlen, hogy az az ország házában újoncnak számító Bajkai István jegyzi azt a törvényjavaslatot (Stop Hajléktalan), mely lényegében megtiltaná minden magyar polgár számára, hogy életvitelszerűen az utcán tartózkodjon. Az Orbán család korábbi ügyvédje meg is indokolja az első olvasatra meghökkentőnek tűnő javaslatot. A Budapest utcáin közlekedő honatya szerint „az utcai hajléktalanság úgymond megterhelő. Ez nemcsak közbiztonsági, közegészségügyi, hanem egyszerűen a városi élet szempontjából is problémát jelent.” Ki gondolta volna?

...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.